Ford Sierra 1.6 -84

Kesällä 2020 ostin tälläisen n 15v seisseen perus-Sierran. Ihan näin karvalakkia en ole koskaan vielä edes omistanut :-)

Ensiksi vaihdoin puhkinaisten ja rumien renkaiden tilalle tallista löytyneet pyöreäreikäiset Mangelsit, joissa oli sopivasti renkaissakin pintaa. Suureksi yllätykseksi auto heräsi levolta kun kaatoi bensaa tankkiin ja huikan juuttuvakurkkuiseen, ja laittoi ehjän akun! Koeajolle jarruttomalla keksinnöllä pääsi siis yllättävän pian. Seuravaaksi liuotinta, painepesuria ja sisustapesuria, ja auto talliin. Tältä se näytti kotiin tullessaan:

Jarrujen kanssa pääsi yllättämään varaosien saanti. Mun kaikissa Sierroissa on ollut isommat jarrut. Tässä on jäähdyttämätön etulevy ja 8" takajarrut, joiden osia ei joka putkasta saanutkaan enää. Autodoc pelasti :-) Siis jarru auki ja katsomaan millaisia osia tarvitaan.

Taakse uudet sylinterit ja pari pätkää jarruputkea, eteen uudet levyt, vipujen rasvaus, ilmaus ja jarrut toimivat hyvin.

Koska tämä on seissyt kauan, vaati moottori huoltoa. Uusi jakohihna, öljyt ja suodattimet sekä tulpat. Käy hienosti, eikä toiminnassa juurikaan ole moitetta ohjurinkumipölläytystä lukuunottamatta.

Sitten vielä sähköliitosten putsausta ja pari uutta polttimoa, ja katsastamaan rennoin mielin. Tämä on täysin hitsailematon Sierra, eikä tarvetta sellaiselle näytä olevan vuosiin!

Päästöihinkin meni, kaasaria putsaamatta tai säätämättä.

Vaihdoin vielä käteen sopivamman OBA:n pikkuratin, ja ei muuta kuin ajoa!

Pääsiäisenä 2021 myin pois.