Ford Sierra 2.0 Ghia -86

Marraskuussa 2019 ostin pari projekti -Sierraa, tämä tuli samassa köntässä Laserin kanssa. Tämä tuli ajamalla kotiin, ollut n 5 vuotta pois ajosta.

Koska tämä vaikutti vähätöisemmältä, otin auton hetimmiten talliin. Jarruputki katkesi kotimatkalla, ja oli jo tiedossa että helmat pitää ainakin vaihtaa. Purkasin sisustan ja pesin sen kuivamaan, jolloin alta paljastui yllätykseksi lähes hitsailematon yli 30 -vuotiaan Sierran lattia. Hitsailematon - vielä...

Ensiksi repäisin ruostuneen akkukotelon pois, ja paikkasin sen puhkiruostuneen pohjapellin konehuoneesta. Hitsasin mukana tulleen 80 -Audin akkukotelon paikalleen pikku modauksen jälkeen. Tuolta oli vesi päässyt sisälle autoon, runsaisiin Ghian äänieristeisiin, joten lattia on koko matkalta helmasta irti apukuskin puolelta, ja kuskin puoleltakn suurimmalta osin. Lisäksi muutama pikkureikä, ja ne helmat "puuttuu".

Ostin uudet jarruputket ja helmapellit, ja aloitin lattian paikkailua.

Alkuperäisen kaltainen puskuri tuli mukana, vaikka perusmallinen onkin nyt paikallaan. Siihen haussa orggis sumuvalot, ainakin apukuskin puolimmaisen lasi.

19.9.2020 update. Lattiaa on nyt paikattu paljon, satunnaisesti menneen talven ja kesän mittaan, molemmin puolin. Molemmilta puolilta a-pilarista takapenkkiin asti sisähelman ja lattian liitos tehty uusiksi. Apukuskin puolen uuteen sisähelmaan hitsattu kiinni välipelti ja ulkohelma. Oviin tein hätäpaikat hitsaamalla, koska parempia ovia ei tähän hätään ole. Kaarta en edes jaksanut vialä alkaa vaihtaa... Kuvia tästä tynnyrityömaasta

Täyssaumalla hitsauksen, paklauksen, röpömassauksen jne. jälkeen vedin kilikalimaalia helmaan ja oviin, lakkaa päälle ja kuivumsen jälkeen Dinitrol ML -kotelosuojaa reilusti. Ehkä ei kaunis, mutta luja ja toimiva.

Kesäloman aikana kyllästyin, laskin Ghian alas pukeilta, pesin ja siirsin toiseen talliin odottamaan vuoroaan. Kuskin puolen helma ja ovet vielä... Ainakin.

Joulukuussa 2020 myin virkeämmälle hitsaajalle. Nyt on laitettuna kuntoon ja ajossa uudella omistajalla (2021) :-)