Ford Sierra 2.0 Ghia -86

Marraskuussa 2019 ostin pari projekti -Sierraa, tämä tuli samassa köntässä Laserin kanssa. Tämä tuli ajamalla kotiin, ollut n 5 vuotta pois ajosta.

Koska tämä vaikutti vähätöisemmältä, otin auton hetimmiten talliin. Jarruputki katkesi kotimatkalla, ja oli jo tiedossa että helmat pitää ainakin vaihtaa. Purkasin sisustan ja pesin sen kuivamaan, jolloin alta paljastui yllätykseksi lähes hitsailematon yli 30 -vuotiaan Sierran lattia. Hitsailematon - vielä...

Ensiksi repäisin ruostuneen akkukotelon pois, ja paikkasin sen puhkiruostuneen pohjapellin konehuoneesta. Hitsasin mukana tulleen 80 -Audin akkukotelon paikalleen pikku modauksen jälkeen. Tuolta oli vesi päässyt sisälle autoon, runsaisiin Ghian äänieristeisiin, joten lattia on koko matkalta helmasta irti apukuskin puolelta, ja kuskin puoleltakn suurimmalta osin. Lisäksi muutama pikkureikä, ja ne helmat "puuttuu".

Ostin uudet jarruputket ja helmapellit, ja aloitin lattian paikkailua.

Alkuperäisen kaltainen puskuri tuli mukana, vaikka perusmallinen onkin nyt paikallaan. Siihen haussa orggis sumuvalot, ainakin apukuskin puolimmaisen lasi.