VW 1300 "Kupla" -72

Voorttimiehen toisenmerkkinen.. :-) Kuvattu heti dollyltä laskun jälkeen.

Muksuna oli peltoautona Kupla, siitä asti on asia vähän kaivellut, kun piti hävittää.. Enää ei kaivele :-)

Kasarityylinen varustus on omaan mieleen; Plyyssiverhoilut, Pioneerin kajarit, Yoko equ/boosteri, pikkuratti, karvanopat..

...H4 lisävalot, aurinkolippa, Finlandia 2000 -luukku, etuspoileri....

Automaatti tämä ei sentään ole vaikka luukussa niin lukeekin.

Kone tuntuu toimivan hyvin.

Autoa penkoessani löysin uudet, paketissa olevat kromisomisteet etulokareihin.. Pika-asennus, ja voilá! :-)

25.6. En sitten malttanutkaan pitää käsiäni erossa tätä päivää vaikka niin meinasin :-) Nostin etupään ilmaan ja tarkistin luvatut mätävauriot: kuinka ollakaan, Kuplan peruspaikka eli "tunneli" johon etuakselisto kiinnittyy, on mätinyt puhki. Sitä on hätäkorjattu joskus aiemmin jo. Irrottelin tankin pois tieltä, sieltä paljastui tällainen näkymä:

Irrottelin sen verran pehmeitä kohtia, että näin kokonaisuuden paremmin. Apukuskin puoli vaatii vain pari paikkaa, kun taas kuskin puolelle pitää luoda miltei tyhjästä uutta. Uuden kokonaisen tunnelinkin Kuplaan saa, eikä ole hinnalla pilattu, mutta on melko savotta ensikertalaiselle vaihtaa; vaihdetaan sitten, jos auto joskus käydään huolella läpi.

Leikkasin etuakselin putkea vasten tulevan palasen jo valmiiksi, ja taivuttelin sen hataran mallin mukaan muotoonsa. Tästä on hyvä huomenna jatkaa :-)

26.2. 5+4h tallipäivä takana (siis safkis välissä noin 1h, Özlem pizzaa nautittiin kipinävahdin kanssa). Etupään tunneli parsittu, kuskin puolen tunnelin alapelti uusittuna. Suurin työmaa oli, kun piti hakea vauhtia aika kaukaa että sai hitsatuksi kunnolla kiinni; tuo paikka kun on Kuplassa aika lujilla, kun etuakseli kiinnittyy siihen. Nyt on kiinni ja pysyy. Kuvassa oikealla on kuskin puoli jonka siis tein uusiksi suorasta ja aika paksusta pellistä, apukuskin puolelle laitoin vain pari pientä paikkaa; se on ruma, mutta ehjä :-)

Korin nurkkaan laitoin kaksi pientä paikkaa samalla. Kauhean paljon sain aikaa kulumaan pieniin tekemisiin, mutta tuossa kuvan kohdassa näkyvän osan tekemiseen meni ehkä puoli tuntia, piilossa olevan tekemiseen taas monta tuntia...

28.6. Vaihdoin uuden etuiskarin myös kuskin puolelle, hanttarin puolella homma olikin jo tehty.

29.6. Kävin katsastamassa auton. Parkkien sulakkeita menee kuin kaurakeksejä, pitää tutkia asia.. Kaasarin sain paremmin säätöihin; nyt lähtee käyntiin myös kuumana.

31.7. Isän varastoista löytyi tuollainen tyyliin sopiva kattoteline ja kaikenlaista rekvisiittaa :-)

18.9. Rompetorilta löysin eilen myös kuskin puolelle Engelmann -pisarapeilin :-) Autolla on lähinnä vain ajeltu, ja kivaa on joka kilsa!

Meni vaihdossa 27.12.2011 Bemariin..