Ford P3 Taunus 17m Super Turnier -62

Isältä pojalle ja niin edelleen.. Tämä klassikko kulkeentui minun talliini kesällä 2021. Siten harvinainen, että kyseessä on tehdas henkilöauto, eikä "piilojames", kuten meillä yleensä.

Isälle tämä alunperin hankittiin kesällä 2013, koska isän ensimmäinen auto on ollut prikulleen samanlainen, vuonna 1970. Tai ei ihan, siinä alkuperäisessä ei ollut lisämittaristoa radion paikalla kuten tässä :-)

Jokaisella autolla on tarinansa. Isään on ottanut yhteyttä mm. auton pitkäaikainen omistaja 70-90 -luvuilta.

Autossa on joskus 90-luvun alussa ollut petroolilaitteistokin :-)

Myöhemmin ysärin lopulla auto on saatettu museorekisteriin, mutta pian sen jälkeen moottori on ilmoitellut laakeriviasta, ja täydellinen koneremontti on aloitettu. Se oli jäänyt kasaamista vaille valmiiksi, ja auto oli poistunut sen ajan tavan mukaan käyttämättömyyspoistona rekisteristä, joten se siitä museostatuksesta.

2013 auto tosiaan hankittin, laitettiin isän kanssa kone nippuun ja käyntiin. Siitä isä on jatkanut elvyttelyä, samana kesänä auto kilvitettiin uudelleen.

Sisältä auto oli suhteellisen ehjä, poislukien huono etusohva, joka uudelleenverhoilutettiin muutama vuosi sitten. Pientä "nyppimistä" sisustassa on edelleen.

Auto jäi isältä liian vähälle ajolle, ja hän punnitsi jo sen myymistäkin. Todettiin ettei tälläistä saa mistään enää tilalle joten siirrettiin auto Mutterimäelle, jos sillä tulisi ajettua, ja on se nyt ainakin lämpimässä tallissa! Eikä sitä vielä tiedä kuinka lapset aikanaan innostuvat "Paapan Taunuksesta".

Moottorina tässä on minulle Taunus Transitista tuttu suora nelonen, tässä tilavuutta 1,7 litraa, koska on "Super". Nelivaihteinen rattikepillä, 6-volttinen, tehostamattomat rumpujarrut.