Taunus 1.6 L "Pataässä" -73.

Diesel Sierra vaihtui tähän 5.5.2007. Leima pitkänä ja laittoa piisaa kyllä.. Koneena 1.6 e-max juuttuvakurkkuisella, 4-vaihteinen pikkuloota jatkona.

Aika näyttää mitä tästä tulee vai tuleeko.. Mukana tuli auton lisäksi 205 ohc kone, dellorto DRLA 36 pystytuplat imusarjoineen (voisin vaihtaa nämä 40 vaakatupliin..?), martelius XL peltisarja, toinen vaihdelaatikko, pari maskia, toiset ovet jne tarpeellista sälää.

Auto tuli yksillä kaljuilla kumeilla jotka olivat joillain Ranskiksen vanteilla, ja kuten ylimmästä kuvasta näkyy etujouset oli rälläköity pilalle asti, ehjät jouset tulivat kaupassa mukana. Vastapainoksi takajousien välissä oli kumikorokkeet..

Väri Mersun kartasta "blackjet" tms ja hieman violettia helmiäistä seassa. Pohjat tehty huonosti.. :-/

Ex omistajan jäljiltä pohja käyty läpi, taka-akseli hiekkapuhallettu ja maalattu, uutta puslaa ja iskaria jne löytyy. Harmi kun en päässyt testilenkille vielä kun mm. virranjakaja uupuu :-/

6.5.2007. Hain Lapualta 16 lohkoisen ohc koneen josta on kansipahvi poks. Koneessa oli kiinni mm. Weberin pomminvarma 1-kurkkuinen kaasari, bensapumppu, laturi jne tarpeellista sälää. Mukana seurasi taas yksi pikkulaatikko ja kokonainen sierran etuakselisto josta saa hyvää osaa mm. hammastanko ja alatukivarret tulevat taatusti käytettyä. VIrranjakajakin on vaan kärjetön malli... Samalla reissulla ostin Seinäjoelta Taunusmallin kärjellisen jakajan. Tuosta 16 koneesta ajattelin ottaa kennen 205 lohkon päälle ja laittaa siihen is-mallin nokan.. Köyhänmiehen virikones kun puristussuhde saadaan nousemaan tuolla keinoin ~11:1 hujakoille :-) Meinasin taikoa pataässää tänään käyntiin mutta violetin dokkisierran myynnissä vierähti aikaa joten taikatemput jäi tekemättä. Tänään vasta huomasin että autossahan on kaikissa sivuikkunoissa peilikalvot.. :-)

7.5.2007. Hain uudet tulpat, termostaatin, öljynsuodattimen jne sälää kaupasta. Illalla laitoin bensapumpun ja uusilla kärjillä varustetun virranjakajan paikalleen, korjasin viidestä palasta tehdyn puolan virtajohdon yksiosaiseksi ja päräytin auton käyntiin. hienosti tuntui lähtevän ja jopa käyvän itsekseen tyhjääkin vaikka savu olikin ainakin aluksi sankkaa :-) Laitoin termarikotelon ilman termaria paikoilleen ja ruuvasin varaosakoneesta lämpötila-anturin. öljynpaineanturinkin johto on poikki.. Ylävesiletkua en löytänyt mistään niin imurinletku sai luvan kelvata testiajoon ja siihen että saan auton talliin. 

Vaihdekeppiä on ilmeisesti muokattu "vaihdevälinlyhennin" tyyliin, melko takkuinen silti varsinkin kun keppi jäi käteen lähes joka vaihdolla vaikka kuinka varoi. Pakoputki on ihan kamala, raapii ja kolisee ja takaosastaan makaa taka-akselin päällä.. Pojilla on siis vähän vielä opittavaa auton laitosta :-) uskoisin saavani tuon juuttuvakurkkuisenkin pelaamaan kun hetken tutkailen. Eli ilta päättyi siten että ekat tyypit on ajettu ja auto turvallisesti omassa tallissa. Mittasin samalla, 45mm on etupalkista maahan varaa :-/ sain kuitenkin parin kakkosnelosen avulla auton suht kivuttomasti talliin. Pois ei tule enää noilla jousilla XD

13.5. Toissailtana laitoin ehjän näköisen laturin kiinni (ei kyllä alkanyt lataamaan) ja vaihdoin vesiletkuksi kunnon tavaraa. Käyttelin autoa ja sämpläsin juuttuvakurkkuisen ryyppyä, alkoi jotenkin jo käymään.. :-)

Tänään hain äitienpäivävisiitin yhteydessä Karviasta rikkinäisen kannen jota käytän jiginä kun hitsaan pakosarjaa kasaan. Samassa kuormassa tuli otettua jostain nurkkiin jääneet kaksi paria Sierran madaltavia takajousia, jos noista jotain taikois.. Silmämääräinen vertailu Taunuksen orggis etujousiin antoi viitteitä että vois jopa sopiakin ja madaltaa kohtuudella nykyisen sikalinttauksen sijaan. Löysin pienen "keskikonsolin" jonka ajattelin asentaa paikalleen. Huoranportaatkin kannoin kotiin vaan eivät sopineetkaan mk1 Taneen kun ovat mk3:sta vissiin peräisin.. :-) Pari muistini mukaan ehjää ohc laturia ja yksi starttimoottori tarttuivat matkaan samalla. Hyvä olla varalla.. :-)

16.5. Laitoin tuplakaasarit kiinni ja liitin öljykellon sekä lt-anturin johdot. Aloin vaihtamaan laturia ehjään mutta tottakai molemmat tuomani laturit olivat vääränkätisiä eikä kätisyyden vaihto onnistunut, joten tein latasta jatkoraudan kiristimelle. Sitä tehdessä pari vuotta hyvin palvellut Yksi Helvetti -merkkinen rälläkkäni päästi toimintasavut ulos enkä ehtinyt saamaan savua talteen jotta olisin saanut laitteen takaisin toimivaksi... Siltä seisomaltra läksin Seinäjoelle ja tulin takaisin uuden 125mm laikalle soveltuvan 710W Makitan kanssa. Laatumerkki jopa tällä kertaa. Oli tarjouksessa, enhän mä muuten raaskisi tollaista.. Varsinkin kun eilen piti tuhlata uuteen moottoripukkiin, sellaista kun olen hetken jo himoinnut. Autoa käyttelin ja kaasareita säätelin, testiajo on vielä ajamatta mutta alkoi se jo edes käymään niillä kohtuullisesti. Ilmanputsarit pitäis viritellä jostain (ei hajuakaan mistä / miten) sekä kaasu- ja ryyppyvaijerit kiinnittää. Tuo paikalla oleva moottori on savutuksesta päätellen ihan finaalissa mutta saa toimia sen verran että saan testiajot tehtyä että tietää mitä muuta moottorin lisäksi pitää vaihtaa :-)

17.5. Vaihdoin tänään vasemman etujousen isän toimiessa kaverina, ja huomasin samalla ettei sinne alustaan nyt ihan kaikkia puslia oltukaan laitettu uusiksi.. Alatukivarren ja apurungon väliset olivat hieman väljät ja yläpallonivelestäkin löytyi klappia.. Yhteensä nämä saavat aikaan melkoisen liikkeen pyörällä asti, joten ei ihme että kyseisen auton levotonta ajettavuutta oli puitu foorumillakin joskus syksyllä :-) Noo eikö näistä selvitä, kyse ei ole kuitenkaan kalliista osista. On vain hassua että autoon on kuitenkin satsattu hommaa ja rahaakin (iskarit, jarrut, kasa puslia, pohja käyty läpi jne) ja sit joillain halvoilla & helpoilla pikkuhommilla pilataan muuten hyvä työ. No, kukin taaplaa tyylillään.. Saa nähdä mitä kaikkea vielä tulee vastaan.. Iskari oli ainakin uusi tai uuden näköinen. Silmämääräinen tutkimukseni osoitti todeksi että kyllä, Sierran takajousi sopii Taunuksen etupäähän hienosti. Paikallaan olleita linttajousia kun oli rälläköoty tasan kolme (3) kierrosta lyhyemmiksi ja ne putosivat tilastaan heti kun pyörän nosti ilmaan. Rohkeaa ajelua tuollaisella keulalla... Tuossa selvennykseksi kuva eri jousista:

Eli vasemmalla teinix-tuning alustasarja a´la kaksi kättä ja pläkkändekker, keskellä dokkisierran madaltava takajousi ja oikealla Taunuksen vakio etujousi. Nuo punaiset laitan tuonne nyt siis paikoilleen. Tähän väliin pitää todeta ettei ainakaan prikoista ole ollut edellisellä ruuvaajalla pulaa, mutta sopivanmittaisista pulteista sitäkin enemmän, sillä ei yhtäkään mutteria tai pulttia ole varmaan vielä autossa ollut jonka alta ei vähintään neljää prikkaa löytyisi jos nyt ei pyöränmuttereita lasketa... Niitäkin oli samassa fillarissa kolmea eri sorttia :-)

Kruunuksi homman päälle laitoin jo kahdesta muusta Taunuksesta tutun Modular C vanteen paikalleen :-) Nyt näkyy hyvin paljonko on kaaren ja kumin välissä eroa alkuperäistä matalammalla punaisella jousella, tuossa seuraavana taas teinix-tuning alustasarja a´la kaksi kättä ja pläkkändekker:

Selvähän se on ettei noilla rälläkkäjousilla kukaan pysty ajamaan missään, etupalkista on maahan 45mm matkaa. Toisen jousen vaihto jäi tuonnemmaksi, mutta jotain tällekin päivää tuli siis tehtyä :-)

20.5.2007. Lievästä hang-overista huolimatta sykähdin talliin illalla ja vaihdoin toisenkin etujousen. Pyöränlaakeria piti samalla kiristää, tällä puolella olivat pallonivelet ehjät mutta em. alatukivarren ja apurungon väliset puslat myös väljät, lisäksi kallistuksenvakaajan pusla väljä. Vanhoja puslia siellä näkyi muutenkin olevan vaikka "kaikki uutta" piti olla :-/ Vaihdoin myös takapäähän samalla Mangelsit ja poistin takajousien välistä korotinkumit.. Kaasuvaijeria järkeilin vaan en saanut toimivaa ratkaisua vielä.

23.5. Päivitin uusia itse ottamiani kuvia juuri tuonne ylemmäs.

Eilen tarttui kaupasta matkaan jousilajitelma ja tänään heti ensitöikseni virittelin kaasunpalautusjousen. Kaasuvaijerille tein kiinnikkeen hitsaamalla tulipeltiin ~30mm pituisen M8 pultin johon vaijerin kiinnityskorvakkeen saa mutterin avulla kiinni. Ja kerrasta hyvä.. Vaijerikin alkoi pysymään kaasuvivustossa kiinni kun tein putkenpätkästä sokan päähän. Putsasin tulpat, ruuvailin kaasareita ja kun sain vihdoin auton käymään kaikilla säädin perusennakon kahdeksaan asteeseen.

Hätäviritin vielä vaihdekepin rautalangalla laatikon hännän ympäri kiinni ja lähdin ekalle kunnon testiajolle. Sisältä en sen kummemmin olle vielä siistinyt, on mikä on..

Uskomattomasti nuo tuplakaasarit tuovat vetoja perus 1.6 e-maxiinkin vakioon verrattuna.. Tai sit se on se ääni :-) Testiajot tuli tehtyä, jarrujen totesin puoltavan huolella mutta muuten toimi paremmin kun kuvittelin.. Hieman vielä ammuskelee kaasareihin :-/ Lopuksi pesin auton, otin muutaman uuden kuvan ja jätin Pataässän ekaa kertaa ulos yöksi :-)

27.5. Laitoin konepellin saranoiden alle parit mutterit jolloin pelti jäi takaosastaan noin tuuman verran auki ja siispä tuplakaasarit mahtuvat juuri ja juuri olemana paikoillaan. Huomaa että linutkin pitävät Taunuksesta :-)

Parantelin konepellin aukaisivaijeria laittamalla klemmarin sen päähän kiinni, vaihdoin kuskinpuolelle ehjän ikkunaveivin päikseen hanttarin puolelta.

Illalla ajoin ekan pitkän testiajon ja kävin Ilmajoella tankkaamassa, 11km/sivu ja pari kylärinkiä samalla, kyllä päitä ainakin kääntyi.. En sit tiedä säälivätkö ne niin kovasti poikaparkaa.. :-)

Meni pois 8.6.2007, hyvän harrastajan kotiin :-)