Mondeo 2.0i GLX -98

Sedan mallin valkoinen Mondeo.. Komentokaiutin, pampputeline, sireeninappula ym.. Oh yes, it is a police special :-)

20.12.2009. Vaihdoin kasan uusia osia. Eteen jarrulevyt ja -palat, koiranluut ja vakaajan puslat joka nurkkaan, taakse jarruletkut sekä jarrujen automaattikiristimet, raitisilmasuodattimen, ilmansuodattimen, bensansuodattimen, pyyhkijän sulat jne.. Liimasin pakollisen voorttimies.org tarran takalasille :-)

Haussa seuraavat ehjät osat: Vasen takavalo, etusumuvalojen muovikehykset (ks. kuva mitkä puuttuu), etupuskurin alaosan kumihuuli, priimat etuoviverhoilut (katso kuvasta väri jne), takaspoileri, helmalevikkeet mallia Ford original tai hyvät kopiot.. em. osia jos lojuu jouten ja hinta on harrastajaystävällinen niin saapi kaupata sami(at)voorttimies.org.

26.12.2009. Talvirengassuunnitelmat uusiksi. Tähän asti olen siis ajellut lainarenkailla.. Haaveilin laittavani pätkä-Focuksesta valkoiset 14" Compomotive FH:t uusilla Nokian R kitkoilla tähän koska Focus jää pois ajosta talveksi, mutta eihän tähän Mondeoon niin pieni vanne sovi.. Pätkäfocuksella kun ei ajeta talvella, joten kyseinen vanne/rengassetti olis myynnissä -> KLIK

Apu talvirengaspuutokseen löytyi sattumalta läheltä, serkulle nimittäin jäi setti lähes ajamattomia Goodyear UltraGrip Ice Navi ZEA kitkarenkaita koossa 185/65R15, ja valmiiksi aluvanteilla. Nuo jäivät jouten kun vuosi sitten ostin Sierran pois samaiselta serkulta.. Vanteet ovatkin allekirjoittaneella jo kertaalleen olleet valko/hopean Sierran alla joskus 2004 kesällä mustalla keskiosalla / kiiltävillä reunoilla, serkku on nuo hiekkapuhalluttanut ja pulverimaalauttanut jossain vaiheessa hopeisiksi. Siispä 7x15 ET32 vanteet alle ja nyt sopii pyörimään. Samalla vaihdoin sivuvilkut valkoisiin versioihin, kiristin takajarruja vielä pykälän, laitoin lohkolämppärin pistokkeen puskuriin kiinni ja tein muutamia muita pikkuhommia Tapaninpäivän ratoksi. Poliisimallin korkeampi maavara korostuu kun on uutukaiset renkaat..

21.1.2010. Auto on toiminut loistavasti. Asensin pari viikkoa sitten nokalle isot pyöreät lisäpitkät (tavan mukaisesti). Vaihdoin tänään moottoriin Ford 5W-30 öljyt ja suodattimen, kilsoja mittarissa nyt 261000km. Samalla vaihdoin pari polttimoa ja asensin kauan kaivatun lohkolämppärin sisähaaran ja sisätilalämmittimen :-)

31.1.2010. Viikonlopun aikana suoritin auton yleisilmeen siistimisen. Ensiksi korjasin tankin läpän avaussysteemin; nyt ei tarvi enää avata takakontin kautta. Putsasin, massasin ja maalasin helmat, korjasin aiemmin huonosti korjatun takanurkan ja puskurin paremmin ja siistin pari ruostekukkaa pois. Asensin eteen roiskeläpät kun toinen keikkui miten sattuu ja toinen oli jo pudonnut aiemmin. Lopuksi myllytin ja vahasin auton, pesin lasit ja siivosin sisältä. Koitin lumisateessa napsia muutaman kuvan:

3.2.2010. Siistikuntoinen auto lähestulkoon vietiin käsistä joten auto jatkaa kulkuaan seuraavalla omistajalla. Sainpahan syyn ajella Sierralla taas :-)