Focus 2.0i Ghia -99


State Blue väri. Remus putkisto, madallus, kartiofiltteri, tummennukset takaosan laseissa, kirkkaat etu- ja sivuvilkut, Jacky sport ritilämaski, listat ja kahvat korin väriset, "hiilikuitu" somisteita sisällä jne.

8.7. Monta pikkujuttua fiksattu. Ostin ja asensin uuden taustapeilin ja rekisterikilvenvalot. Pesin kartiofiltterin ja koko konetilan. Paransin kuskin puolen käsijarrua, se kun jäi laahaamaan ennemmin. Ilmastoinnin letku oli hankautunut syylärin tukirautaan puhki asti, irrotin letkun ja vein korjattavaksi. Saranat ja lukot rasvattu jne pieniä juttuja on tehty. Vilkun palauttimen hammaskehä tilattu uusi.

14.7. Ilmastointi kunnossa (thank god, yli 30c helteitä...), vilkun palautin kunnossa.

19.7. Uudet 215/40ZR17 Nankangit kääräisty vanteille. Ostin viikonloppuna Hella Luminator lisäpitkät xenon-hyväksynnällä.

27.7. Uusia kuvia pikapestystä autosta kesävantein.

8.9. Jokin aikaa sitten asensin Hella Luminator lisäpitkät. Vaihdoin tänään valittavan etupyöränlaakerin uuteen ja rikoin samalla ABS-anturin.. Irrotin roiskeläpät helmojen hiekkapuhallusta varten.

9.9. Helmat ja kaaret hiekkapuhallettiin samalla kun Cortinan vuoksi oli puhallusauto tontilla.

Ruiskuttelin 2-komponentti epoksipohjamaalin puhellettuihin kohtiin. Aika irstas väriyhdistelmä.. XD Pahinta tässä on, että on pakko kulkea tällä töissä hetki tämän näköisenä... :-/

7.12.2010. Yritin myydä autoa projektikuntoisena ja vielä halvallakin reilun kuukauden ajan, mutta kun se ei kenellekkään pikkuvikaisena kelvannut, niin laitetaan itse kuntoon! Tilasin siis saksasta ABS-anturin, hain Fordilta uuden antennin, Rengastien Autotarvikkeelta koiranluun, Autoartalta puoli litraa maalia, saman verran lakkaa, ohenteet ja kovetteet, pakkelia, puskurikittiä ja filleriä. Ja kotimatkalla koukkasin Minimanin kautta, ostin alustamassaa, kotelosuoja-ainetta ja maalarinteippiä ym. tarpeita. Seuraavaksi menen puunaamaan Sierraa talvikuntoon, että saa jättää tämän keksinnön talliin!

8.12. Otin takalonkassa olevan klommon työn alle ensimmäisenä. Sitä tutkailin ja naputtelin hieman vielä suoremmaksi, karhensin takalonkan epäkeskokoneella, ja levitin pakkelia.

Pakkelin kuivumista odotellessa paikkasin toisen puolen helmasta pari pientä reikää hitsillä kiinni, maalasin paikat sinkkimaalilla, ja levitin saumoihin koriliimaa. Sillä välin pakkelista olikin tullut hiontakuivaa, joten hioin paklatun kohdan koneella, ja sain siitä mielestäni asiallisen.. Putsasin takakyljen rasvanpoistoaineella ja suihkuttelin filleriä ensin paklatulle alueelle pariin otteeseen, ja lopuksi koko takakyljen alalle, sekä pariin karhennettuun pikkukohtaan ovien alareunoissa ja etulokareissa.

Fillerin kuivumista odotellessa hioin ovien alareunoja hieman, ja kun pohjamaali oli kuivunut tarpeeksi, teippailin suojaukset kuntoon ja vedin ruiskumassaa reilun kerroksen helmoihin.

Tuossa vielä kuva paikatusta helmasta massauksen jäljiltä. Jatkuu kun taas huvittaa..

9.12. Hioin ovien alareunat, ja ruiskuttelin filleriä niihin ja takalonkkaankin vielä lisää pienen välihionnan jälkeen.

Sama juttu toiselle kyljelle.

10.12. Hioin kevyesti pohjamaalatut alueet, ja ruiskutin maalin ja lakan pintaan.

11.12. Kävin ottamassa teipit ja suojaukset pois, ja aloin hiomaan valumia pois vesihiomapaperilla ja Fareclalla, sain takalonkan suht hyväksi, mutta paljon vielä vaatii viimeistelyjä. Kuvia tässä vaiheessa:

Sävy näyttäis olevan aika hyvä.

12.12. Hain kaupasta Aicon -merkkisen kynäruiskun. Hioin kevyesti maalauksen rajakohdat sekä pari virhekohtaa, ja ruiskuttelin niihin maalia + lakkaa kynäruiskulla. Havaitsin siinä samalla, että uuden kynäruiskun o-renkaat eivät kestä liuotinpohjaisia maaleja.. Pyyhin ylimääräiset maalilaskeumat ja liat pois autosta tinnerillä ja hioin vielä muutaman lakkavaluman pois. Laitoin paikattuun helmakoteloon kotelosuoja-ainetta, ja ruiskuttelin lattian puolelta helmoihin massaa. Luullakseni seuraava vaihe olisi maalipinnan myllyttäminen :-)

13.12. Vesihioin vielä muutaman kohdan, ja myllytin karkealla Fareclan hiovalla vahalla työstetyt kohdat. Pesin karkeat Fareclat pois höyrypainepesurilla. Samalla sain auton kastelluksi, jotta oli helppo myllyttää hienommalla Fareclalla koko kosla, ettei tarvinnut keinotekoisesti kastella :-) Pyyhin hiontavahan pois, ja levitin pintaan Autoglymin punaista vahaa rätillä, kuivumisen jälkeen kiillotin trasselilla. Pyyhin vielä kankaalla lopuksi auton ja mm. oviaukot ym., johon helposti jää vahajäämiä. Asensin uuden antennin katkenneen tilalle, ja vaihdoin ajovaloumpiot tummaoptiikkaisiin linssiumpioihin joissa on angel eyes -parkit.

Johdotukset piti liittää uudelleen ja siirtää korkeudensäätömoottorit vanhoista umpioista. Korkeussäätö ei alannut pelaamaan, täytynee tutkia umpion sisäiset johdotukset.

Alunperin autossa on H4 umpiot, joissa siis lähivalo sammuu kun kaukovalo kytketään. Nykyisissä umpioissa on H7 polttimot sekä pitkässä että lyhyessä, joten umpioiden mukana tulleen ohjeen mukaan kytkin valokatkaisijan luota johdot siten, että lähivalot jäävät palamaan kaukovalojen kanssa, kuten uudemmassakin Focuksessa.

14.12. Irrottelin hanttimiehen puoleisen umpion uudelleen, ja vaihdoin yhden parkkipolttimon. Olin yllättynyt, että angel eyesit toimivat muutamalla lasikantapolttimolla, eivätkä jollain "korjaamattomilla" versioilla.. Korkeudensäätömoottorin johdotuksia tutkin, mutta koska iltaan tuli muutakin sähinää, jäi homma kesken.

17.12. Perehdyin korkeudensäätömoottoreiden johdotuksiin, uuden umpion eri väriset johdot hämäsivät, mutta maa sieltä lopuksi oli hukassa. Sain siis korkeussäädöt toimimaan ja umpion paikalleen. Oujee :-)

Tästä innostuneena kaivoin pesevän imurin esille, pesin kuumalla vesi-mäntysuopa -seoksella koko sisustan katosta lattiaan. ABS-anturia ei kuulu vieläkään saksasta - lähtenyt matkaan 30.11.

18.12. Puunasin sisustan loppuun asti, ajoin auton pihalle ja säädin valot näyttämään suunnilleen oikein. Yllätys oli suuri, sillä paljoakaan en tuning-umpioilta odottanut, kun havaitsin näissä olevan paljon alkuperäisiä paremman valotehon niin pitkillä kuin lyhyillä!

19.12. Laitoin malliksi 18" kesäkumit alle ja napsaisin muutaman kuvan :-)

Kuvauksen jälkeen vaihdoin 15" aluilla olevat Hakkapeliitta 5 -talvirenkaat alle, ja vaihdoin samalla kuskin puolen etu koiranluun. Asensin myös sisätilalämmittimen :-)

Ajolenkillä napsaisin vielä kuvia talvitassujen kera, joista yksi alla:

Asensin vielä illalla roiskeläpät eteen.

30.12. Koska saksan kaupasta tilaamani ABS-anturi ei vieläkään ole saapunut, ostin käytetyn pyörännavan antureineen ja vaihdoin sen paikalleen, nyt pelaavat ABSit taas. Vaihdoin moottoriöljyt ja suodattimen ja yhden polttimon, huomenna koitetaan katsastaa :-) Auto on myynnissä Nettiautossa.

8.2.2011 Auto myyty naapuriin :-)