Focus 1.8TD Ambiente -99

Näitä tupaöljy-Focuksia on nyt 21.8.2009 sitten kaksi talossa.. Tässä on rojektia lähinnä ulkoasun tiimoilta.

10.9. Pikku korjauksia ja parannuksia on tehty vähän väliä. Soitin vaihdettu usb-tikkuversioon, peili vaihdettu ehjään, toimiva lasinnostin hankittu, vaihdettu pari niveltä ja laitettu takajarrut uusiksi, rekisterikilven valot synnytetty uudelleen.. Viikonloppuna laturi lopetti toimintansa, tänään sain uuden paikalleen ja taas pelaa. Tälläistä käyttöehostusta nyt aluksi..

2.10. Pikkuvikoja korjailtu. Pissapoika toimii, kuskin lasinnostin toimii jne. Käsijarruvaijeri ja toinenkin takapyöränlaakeri uusittu. Ostoslistaa:

-takaspoileri

-etupuskurin jatke

-tuninq ajovalot

-ehjä takaluukku

-facelift mallin maski

6.10. Sain talvivanteet hiekkapuhalluksesta. Compomotive 6,5x14" ET30, Nokian R 185/65R14.

17.10. Päivityksiä. Vaihdoin uudet hehkutulpat tuossa viikolla kun pakkasaamuina kone vähän "konkkasi".. Nyt lähtee hienosti. Ostin varaosakaupasta hanttimiehen puolelle raidetangon sisä- ja ulkopäät ja takapäähän alatukivaren puslat sekä pitkittäistukivarren puslat. Ennemmin jo ostin poikittaiset pienet tukivarret. Vielä kun saa jouset ja iskarit sekä etujarrut ostettua niin saa samalla puljata kaikki uutta.. Maalasin talvivanteet valkoisella Hammeritella ja tuuppasin pyörät alle.

28.10. Tilasin viikko sitten Saksan ebaystä JOM merkkisen alustasarjan; -40mm jouset ja iskarit. Paketti saapui tänään.

10.11. Koska etujarrut alkoivat pitää tänään meteliä, kävin etupään kimppuun. Vaihdoin ensiksi alle Saksasta tulleet iskarit ja jouset. Jonkun verran piti porailla ja hitsailla että sai kaikki pultit pois.. Hämmästelin jousen istuvuutta iskarin jousilautaseen - istuvuus ei tosiaankaan ole 100% vaikka samassa paketissa tulivat sekä jouset että iskarit. No, on ne riittävän hyvät.. Putsasin ja maalasin mustalla jarrusatulat ja iskin uudet levyt ja palat paikalleen. Palat eivät olleetkaan loppu vaikka niin luulin - levyt olivat niin kuluneet että reuna piti rahinaa palaa vasten. Vaihdoin vielä hanttimiehen puolelle raidetangon sisä- ja ulkopäät. Pyörät paikalleen ja hetkinen - ei sovi pyörimään..

Vanne otti kiinni satulaan! Nyt siis kun on uudet levyt ja palat, satulan uloin kohta on niin ulkona että ei mahdu pyörimään.. Hätä keinot keksii, tilapäisesti 6mm spaceri väliin ja kiinni. Nyt sopii.. Seuraava järkytys kun laskin autoa pukeilta alas; tunkki ei suostunut tulemaan alta pois vaan auto makasi koko painollaan päällä - vaikka otin jo valmiiksi tunkista kaikki ylimääräiset korokkeet pois. Kakkosnelonen pyörän alle ja nyt sai tunkin juuri ja juuri pois.. Voi v*ttu kun siitä tuli matala... (vrt. kuva ylempänä)

Testilenkki osoitti sen mitä arvelinkin. Johtuen väliaikaisesta spaceriasennuksesta, pyörät raapivat jonkin verran sisälokareihin - ei silti ihan mahdottomasti kuitenkaan. Mataluus näkyy ja tuntuu, sohjo menee edellä karkuun... Hyvän tuntuinen ajaa, ei mikään armoton kivireki onneksi. Vielä kun takapään saa tonttiin.. :-)

Tilasin siis 40mm madalluksen, sain noin 80mm madalluksen...

14.11. Pari uutta kuvaa.. On se järkyttävä tuo keula!

13.12. Saksan kaupasta ostin "kromitaustaiset" angel eyes umpiot linssioptiikalla. Tilasin tummat takavalot. Korvaavat etujouset luvattu lähetellä takuuna.. Vaihdoin aamulla uuden vetokoukun johtosarjan. Muuten vain ajettu 4,7-5,9 litran kulutuslukemilla.

20.01.2010. Focus on joutanut seistä koska korvaava kulkine talven ajaksi on löytynyt, ja tallissa on ollut kaverin auto tekeillä hetken aikaa joten ei ole ollut tarvetta eikä aikaakaan tehdä tälle mitään. Nyt kuitenkin vaihdoin autoon takuuna tulleet jäykemmät etujouset. Jäykkyyseroa on irtojousena kokeiltuna reippaasti, pituuseroa ei yhtään. Laitoin samalla uudet iskarin ylälaakerit ja viime kerralla vaihtamatta jääneen toisenkin koiranluun. Etupää nousi 2-3cm aiempaa ylemmäs, ollen edelleenkin matala mutta nyt pystyy autolla ajamaan normaalisti eikä pyörän kulmat ole aivan pilallisia.. Lisäksi lain vaatima 8cm maavara löytyy juuri ja juuri vakiokokoisilla 14" renkaillakin. Ja nyt sopii tunkki alle.. Ajettavuus normalisoitui myös vaikka takapäässä on edelleenkin vakiojouset.

Liian matalalla keulalla pakollista ajoa tuli noin 1000km, jona aikana tuon vuoksi särkyivät mm. lasinpesurin säiliö, etupuskurin kumihuuli lähti irti ja konetila on puolillaan soraa :-/

14.3. Yks tuttu tarvitsi autoa joten myin Focuksen kun eipä sille tarvetta ole ollut viime aikoina. 371tkm mittarissa myyntihetkellä. Vaihdossa tuli kolaroitu Scorpio.