Ford Transit -74

Lavuri 1,7 V4 koneella. Lievä projekti, mutta ajamalla tuli kyytiin!

Syyskuussa 2015 hain tälläisen helmen. Huomaa tankki maskin edessä :-) Sen verran matala talli, että kolme rengasta piti vaillistaa että sopi sisään! Ensitöikseni vaihdoin starttiin ehjän solenoidin, sekä moottoriin öljyt ja suodattimen. Sittemmin ei mitään ole tapahtunutkaan...

Alkuvuodesta 2016 rälläköin hytin takana olleen hieman ylisuuren näköisen sermin pois, koska se ei sopinut silmään, ja Mersusta taas puuttuu moinen pakollinen varuste kokonaan, joten kierrätys kunniaan!

Jumittunut kaasupolkimen sarana aiheutti hauskoja hetkiä auton kyytiin ajossa! Elpyihän se, kun antoi rälläkkää ja vasaraa, ja hyvät voiteet...

Seuraavaksi operoin polttoainetankin irti, siivosin huolella, puhaltelin putket, uusiin bensaletkut ja sain heivata kanisterin pois nokalta. Käy siis omalla bensalla.

Sitten etujarrujen kimppuun. Ihanat simplex -rumpujarrut, joissa siis kaksi yksimäntäistä sylinteriä, molemmille kengille omansa siis; samaten löytyy kaksi ulkopuolelta käytettävää säätöä. Joka paikka jumissa 20v seisokin seurauksena, mutta siistit rummut ja kengät. Sylinterit lähtivät kopistelemalla aika nätisti irti, ihme kyllä. Säätöruuveja pitikin lämmitellä tovi.

Lopulta sylintereille riitti hoonaus, jopa vanhoilla kumeilla kasaus onnistui ilman vuotoja! Rasvasin etupään nivelet samalla hyvin.

Tämän savotan jälkeen etupään sai tipauttaa maan tasalle. Olihan se siinä puoli vuotta samoilla pukeilla muutaman pikkuhomman takia :-)

Kaasarin käytin auki ja siivosin, vaihdoin ehjän akun ja kiinniin sen kunnolla. Vilkkureleen laitoin uuden, ja johan kadonneet vilkut löytyivät.

Nokka näyttää tältä, kun bensakannu on poistettu maskista :-)

Ulkotaustapeili oli särkynyt, vaihdoin siihen uuden lasin.

Seuraavaksi takajarrujen kimppuun. Takaa sentään löytyy jo modernimmat duplexit, kokeilin samaa hoitoa kun etupään anssa, mutta sylinteri ei ruvennut pitämään, joten uusia osia siis.

Vaan ei ollutkaan helppo savotta löytää 15,8 mm männällä olevaa oikeanlaista sylinteriä; umpipakussa on yli 20 mm sylinterit jollaisia olisi kyllä saanut, mutta niillä takapää menee liian tehokkaaksi. Tässä on kuitenkin melkoisen kevyt takapää.

5.4.2016. Lopuksi löytyi muuten oikeanlainen sylinteri, paitsi kenkien hahlot puuttuvat, ja sylinterin mitta identtinen hahlon pohjalta mitattuna. Kokeilin koekasata, mutta kenkä ei pysy linjassa..

...Hetken pohdittuani hitsasin kenkään mutterin pitämään kengän linjassa sylinteriin nähden. Mutteri vastaa jarrukilpeen, tuohon väliin laitoin kuparitahnaa reilusti. Pakko soveltaa, kun osia ei saa!

Toukokuussa 2016 auto kilvitettiin uudelleen. Luovuin samana kesänä.