Ford Focus 1.8 TD Ambiente STW -99

"Rojekti", ostettu 17.10.2012. ABS -valo palaa, ahtopaineet hukassa, ja kaikkea muuta pientä mieliharmia :-) Ehdin siihen jo ostaa orggis aluvanteet talvipyörille, kun mukana tulleilla talvirenkailla ei mitään tehnyt :-) Väri Pepper Red. On sentäs ilmastointi, sumuvalot ja kaukolukitus, vaikka muuten onkin perusmalli. 2-paikkainen pakettiauto kyseessä. Kuvia vasta nyt, kun auto on puhdas. Niin, mittarissa on 322tkm, huoltohistoriaa on vaikka muille jakaa :-)

25.10.2012. Vikadiagnoosi kertoi ettei ABS pumpun moottori pyöri. Koska se ei paikalle päin kopistelemalla herännyt henkiin, irrottelin pumpun tänään ja pyöräytin liikkeelle, ja kasasin takaisin. Samalla tuli uusittua jarrunesteet :-) Ja voilá - ABS järjestelmä toimii 100%:sti! Eteen laitoin uudet vakaajan koiranluut samalla varikkokäynnillä.

Seuraavaksi pitäisi selvittää miksi moottori menee "vikatilaan". Jokaisen käynnistyksen jälkeen kaikki toimii normaalisti hetken, mutta noin 1-10km ajon jälkeen ahtopaineet putoavat pois pelistä ja auto muuttuu laiskaksi. Ahtopainetunnistimen letku oli ostohetkellä poikki eikä ahtoja sen vuoksi ollut lainkaan. Moottorinohjaimelta tulee kaksi vikakoodia, P0167 joka viittaa lambda-anturiin jota dieselissä ei ole olemassakaan, toinen koodi on P1564 joka kertoo ruiskutuspumpun vaativan pienennettyä polttoaineen syöttä, eli käsittääkseni tuo vikatilaan meno.

28.10.2012. Kokeilin toisesta autosta MAP -anturia; ei vaikutusta. EGR:n liittimen irrotuksella ei vaikutusta. Nappasin testilenkillä käydessäni muutaman kuvan.

4.1.13. Myyty vikoineen päivineen.-