Sierra 2.0i DOHC 4x4 CLX -90

23.7. Auton parantelu alkoi hetimmiten, laitoin eilen soittimeksi usb-tikullisen JVC:n mukana tulleen Denverin tilalle, etupäässä oli jo valmiiksi Focus Acousticsin erillissarja, takana Macromin erillissarja. Vaihdoin myös pikkuratin vakion tilalle.

Alle vaihtuivat tänään upouudet Goodride -merkkiset halpiskesärenkaat kokoa 195/55R15. Samalla reissulla hoitui myös nelipyöräsuuntaus, koska ratti kulki häiritsevästi vinossa. Korjasin myös vuotavan pakoputken liitoksen ja asensin ilmansuodattimeksi kaksoiskartiosuodattimen.

24.7. Pesin auton ja ajoin talliin. Laitoin takakonttiin subbarit ja vahvarin jotka viimeksi olivat mk1 farkkusierrassa. Kotelo piti laittaa hassuun asentoon mutta toimii noinkin.. Johdotuksethan tuossa olivatkin jo valmiina. Lisäsin koteloon vanua koska sitä ei näemmä ollut vähääkään.. Tuttu ja turvallinen kotelon kiinnitystapa, peltikattoruuveilla pohjaan kiinni..

Samaa kyytiä laitoin takavaloille lisämaadotuksen, nyt ei ole enää disco.. Huomaa öljykannu ja ensiapulaukku :-) Imuroin ja muutenkin siivoilin sisustan. Liimasin irronneen etuvilkun lasin paikalleen vaikka ajattelin kyllä tilata uudet kun nuo ovat niin kamalassa kunnossa. Laitoin vielä lopuksi takalasille www.voorttimies.org tarran sekä maskiin jotain koristetta että tuntuu enemmän omalta:

27.7. Empiirisiä kokeita etuiskareiden sopivuudesta. Tästä ovat etuiskarit lopussa, uudetkaan eivät maksa kun 150e pari mutta pitää tutkia vaihtoehtoja.. Mulla sattuu olemaan varastoissa 2wd Sierran ja 2wd Scorpion käyttämättömät etuiskarit. Motonetin varaosanumerot kaikille eri. Ja syykin selvisi kun mittailin..

Järjestys vasemmalta lukien; Sierra 2wd, Sierra 4wd, Scorpio mk1 2wd. Kaikkien iskareiden mitta jousilautasesta iskariputken yläpäähän ja varren pituus samat. Scorpion jousilautanen noin 10mm isompi. Mittaerot tulevatkin alapäässä; perus sierran iskari alapään kiinnityskohdastaan noin 45mm paksu, 4wd Sierran ja Scorpion samasta kohtaa noin 51mm. Mittaerot pituuden suhteen näkyvät kuvasta hyvin, en mittaillut tarkkoja lukuja koska yksi iskareista on käytetty ja luullakseni jousilautasen paikka on venähtänyt alaspäin.. Nelivedon iskari on pohjastaan "lyhyempi" eli siellä on tilaa vetonivelelle pyöriä. Scorpion iskari olisi mennyt paikoilleen kun olisi vain tuolta pohjasta rälläköinyt pois tuon latan pätkän, eli jos se Tomin visio "Hi-Boy" -tyyliin tehdystä 4x4 Sierrasta etenee niin yksi hyvä vaihtoehto on käyttää Scorpion etuiskareita ja vaikka P100 jousia kaverina :-) Kasasin siis vanhalla iskarilla ja kohtasin matkalla nylppääntyneen raidetangonpään kierteen -> huomenna uusi kaupasta.

21.8.Vaihdoin auton TD Focukseen, niitä on nyt sitten kaksi talossa..