Sierra 2.8i 4x4 Ghia Turnier -87.

Osa 1 2 3 4 5 6

Osa 1. Hain 14.5.2005 Etelä-Suomesta tälläisen rotjakkeen. Autosta on viety kilvet pari kuukautta ennemmin pois. Pahin vika on ruoste; kaikki ovet ja kuskin puoleinen takakaari pitää vaihtaa. Takaluukku on vaihdettu siistimpään mutta ruma sekin on eli vaihtoon menee.

Auto on ollut alunperin Oy Ford Ab:n edustusautona josta kielivät Fordin luovutushuollon leimat huoltokirjassa aina 20000km saakka. Huoltokirja on täytetty kohtalaisen hyvin myös sen jälkeen, nyt kilometrejä 210tkm.

Autossa on melko mukava tekniikka, 150 hevosvoimainen 2.8i patasydän sekä 4-veto, vaihteistona type9. Tekniikka tuntui pelaavan moitteetta.

Varusteet ovat ikäisekseen hyvät; mainittakoon nyt mm. sähkölasit ja lämpiävät sähköpeilit, orggis kattoluukku, lämmitettävä tuulilasi, ovi/valomonitori, sumuvalot, hieno verhoilu, hyvä äänieristys, "pumppupenkit", ohjaustehostin, ABS jarrut, 5kpl 14" RS aluvanteita, kattokaiteet, 4-puolainen RS ratti, kyynärnojallinen keskikonsoli, niskatuet myös takana jne jne. Ilmastointi ja cruise puuttuvat :-/

Tähän koslaan olisi mahdollisuus laittaa pari ahdinta kiinni, onhan tämä jo valmiiksi oikeanlaisella voimansiirrolla ja moottorilla varustettu ABS jarrullinen laite.. Mutta laitetaan nyt ensin se kori kuntoon ja leimalle ennen talvea.

29.5.2005. Kävin silittelemässä autoa Karviassa. Rasvasin kattoluukun mekanismin kun se tuntui olevan jäykkä. Vaihdoin pienemmän "ralliratin" paikoilleen. Mittailin konehuonetta ja totesin että aika tiukka asennus tulee mikäli pari turboa tuonne aikoo änkeä.. Tuo K-Jetin määränjakaja vie pirusti tilaa, samaten ABS jattujen pääsylinteri... No, saahan niitä remmiahtimiakin toki.

Tutkailin auton koria nyt paremmin kun ei enää satanut vettä niinkuin viimeksi. Eipä siinä muuta ole kun ovet ja toinen takakaari vaihtoon ja baanalle... Kyselin viime viikolla cossun jarrulevyjä ja yllätyin edullisesta hinnasta (taka 50e kpl ja etu 56e kpl).

30.6.2005 Hain autoon priimakuntoiset mustat ovet sekä projektikuntoisen takaluukun Vantaalta - klubilaiselta.. Kirkkaat vilkut odottavat hyllyssä myös. Maalausta on myös suunniteltu lisää...

Lepo asento pellolla. Odottelee Essex projektin valmistumista että saa alkaa ahertamaan tämän kimpussa..

Siinä kasa valmiiksi mustia ruosteettomia farmarin ovia. Etuoviin pitää vaihtaa sähköiset nostimet sekä lämpiävät sähköpeilit toisista ovista ja lisätä lukkopesät. Vaihdan toki myös verhoilut ja lasit kaikkiin. Takaovikin on tuolla takasivuovien takana mutta se ei ole ihan yhtä hyvä kun muut.

7.8.2005. Vaihdoin aamusella takaovet. Piti vaihtaa vanhoista ovista verhoilun lisäksi lukkomekanismit koska Ghiassa on ovimonitorin anturit niissä kiinni.. Purkasin toisesta etuovesta irti keskuslukon, sähköpeilin, lasin jne, lasinnostin jäi vielä paikalleen ja ovi kiinni autoon koska en jaksanut alkaa irrottamaan kojelaudan alaosaa.

20.8. Purkasin kojelaudan alaosan vänkärin puolelta ja vaihdoin oven ehjään. Aika savotta oli.. Into ei piisannut enää kuskin oveen. Pyyhkijän moottori alkaa vedellä viimeisiään koska se vain murisi ajoittain...

21.8. Toin auton Seinäjoelle maalarille kasa osia (mkl. vielä vaihtamatta oleva kuskin ovi) kyytissä. Huomasin että jarruputki on poikki takaa jostain ja nestekuppi on siis tyhjä helpolla.

24.8. Vaihdoin sen viimeisenkin oven ehjään, säädin kaikki ovet kohdalleen ja nypin vanhat huonot tummennuskalvot pois laseista.

28.8.

Käytiin hakemassa Kuortaneelta lyhytlippainen konepelti ja samalla matkaan tarttui tehdasvalmisteinen poikkituki Sierraan..

3.9. Roudasin ostamani pyyhkijän moottorin vivustoineen sekä käytetyn Raptor äänenvaimentimen auton peräkonttiin.

4.9. Lyhytlippainen pelti vaihtui paikoilleen jo tuossa viikolla, nyt irrotin maskin, vilkut ja etupuskurin sekä kylkilistat.

Tapkapuskurin irrottamisessa oli savottaa kiitos ruosteisten pulttien. Irtosi se lopulta ja ehjänä vieläpä.

Takavalot vielä irti ja ylimääräiset rojut sisälle autoon. Seuraavaksi saakin maalari alkaa tekemään peltihommia.

28.10.2005. Auton tekemistä on alettu pikkuhiljaa, ensi viikkoon mennessä pitäisi olla pohjaväri päällä. Pitänee käydä ottamassa lisää kuvia varta vasten.

Osa 1 2 3 4 5 6