Cortina 1600 Automatic -71

Osa 1 2 3 4 5

Osa 1.

18.11.2007 hinattiin katoksen alle tämä vailla konetta ja laatikkoa oleva paperillinen projekti. Autossa on alkujaan ollut 1600 Kent ja automaatti.

Hieman tarinaa.. Könnille muuttoa seuraavana keväänä eli noin puolitoista vuotta sitten tutustuin ~1km päässä asuvaan Esaan joka kertoi hänellä keskeneräisenä olevasta Cortinaprojektista.. No, nyt näyttää siltä että kyseinen projekti kulkeutui tänne Mutterimäelle muiden aikalaistensa seuraksi!

Projekti on aloitettu suunnilleen 1995 ja on ollut täysin edistymättä ainakin viisi vuotta, tästä osan taivasalla. Se kuuluisa pelastusvietti siis iski taas..

Alusta on täysin läpikäyty aikanaan, on hitsattu reilusti ja tukivarret, tankki yms osat puhallettu ja maalattu ja kasattu asiaankuuluvasti uusin kumiosin. Vaikuttaa siltä että on pysynytkin keskeneräisyysasteesta huolimatta kasassa..

Peltiosaa on uusittu autoon mm. etu- ja takahiekkapellit, kaaret korjattu jne.

4.7.2008. Kävin näppäämässä kuvan ohi kulkeissani. Autoon on hankittuna 2.0 ohc ja type9.

23.8.2008 Autoon ostettuna GT keskikonsoli ja GXL tuplavalomaski. Umpioita vielä tarviis..

31.5.2009. Hain autoon taka-akselin mallia iso-Atlas, 9" jarrut, taka vakaajan jne ja sovin kaupat tehostimellisesta jarrupääsylinteristä ja manuaalivaihteisen polkimista. GXL maskin hävitin joten originaali maski saa pysyä suunnitelmissa. Ostin OHC peltisarjan ikäänkuin varalta.

Haussa tähän autoon etuvilkut ja ehkä myös puskurit, jos jollain on pari niin saa kovasti tarjota!

24.6. Manuaalimallin polkimet, tehostettu pääsylinterisysteemi ja kytkinvaijeri kotona.

19.5.2010 Henkisesti projektoitu. Auton maalauksesta sovittu alustavasti. Pitäis löytää hiekkapuhaltaja jostain autolle..

31.5.2010 Tilaamani kantakorttijäljennös saapui Trafi:sta. Käyttöönotto onkin Toukokuu 1971 vaikka seitenkymppisenä auton ostin :-)

21.6. 2010 Hiekkapuhallus alustavasti sovittuna. Projekti tuupattuna talliin hiekkapuhallusta edeltäviä valmisteluja ja yleiskunnon kartoitusta varten. Pesin pikaisesti varastopölyt pois auton päältä ja konetilasta. OSTETAAN priimat ikkunoiden ja ovien tiivisteet!

23.6. Siivosin auton sisälle varastoidut roinat pois. Ekaa kertaa tuli pemmastettua mitä kaikkea on.. Ovipahvit löytyi ja ehjät, mutta säilytyksessä mutkalle vääntyneet.. Saa nähdä mitä niistä tulee. Puutelistalle lattiamatto, takaistuin ja ne etuvilkut edelleen. Istuin saattaa löytyä ex-omistajalta.. Puskurit on aika hanurista, että jos sellaisia löytyypi niin saa kaupata kans.

Siistiltä näyttää, pari nättiä hitsauspaikkaa on aikanaa tehty pohjaan ja yhden kohdan löysin joka paikkaamista nyt vaatii; hanttimiehen puolella kynnyksen/lattian liitossauma irvistää n 30cm matkalta. Kardaaneita löytyi 3kpl, syyläreitä 2kpl, automaattivaihdelaatikoita 2kpl joista B&W varmasti rikki ja C3 suuri kysymysmerkki..

28.6. Purin autoa aika paljon; lämppäri kennoineen, pyyhkimet kaikkineen (huomasin toisen pyyhkimen akselin olevan poikki eli pitää etsiä ehjä tilalle), jarrupääsylinteri ja jarrupoljinsysteemi, konehuoneen sähköt, ajovaloumpiot, tyyppikilpi ja korikilpi, vaijerit, letkut.. Eli käytännössä kaiken konehuoneen puolelta, konepellin lukko ja etuakseli jäivät paikalleen :-)

Sisältä irroteltiin kaverin kanssa kojelauta joka meinasi taitamattomille teettää työtä paljonkin.. Ja lämppärin vivustot jne, tuleepahan nekin kaikki käytyä läpi samalla että toimii sitten jatkossa. Shifteri pitää irrotella alakautta.

irroteltiin kaikki lasit, taiteilin takakontin auki ja tyhjäsin sen tavaroista ja tutkin kaikkea yleistä...

Kuskin puolen ovi tuli irrotettua ja ovitiivisteet molemmista ovista lähtivät pois puhalluksen tieltä, hattuhyllyn irrottelin myös.

Toistaiseksi ei kovin pahoja ylläreitä, enemmän hyviä juttuja tullut vastaan. Esab-liimaa pitää näyttää muutamaan kohtaan; molemmilla puolilla etulattian/kynnyksen liitoskohdissa on vähäsen pehmeää, etuhiekkapellin kotelorakennetta pitää konehuoneen puolelta hitsata, vänkärin etupyörän edessä on yksi pieni paikka joka vaatii hitsiä. Ja kuskin oven ikkunakarmin alareuna on murtunut joten saapi paikata kuntoon senkin samalla. Kaikkien ikkunatiivisteiden alla oli täysin ehjää joka yllätti positiivisesti! Kello käy taas melkein yhtä yöllä joten nukkumatti huutelee nukkumaan. Jatkuu osassa 2.

Osa 1 2 3 4 5