Cortina 1600 Automatic -71

Osa 1 2 3 4 5

Osa 3. 19.9.2010. Tallissa siis odotti hiekkapuhallettu Cortina josta hinkkasin katon pellille viikko sitten.

Ruiskuttelin hiottuun kattoon ohuen harson raskaan kaluston epoksipohjamaalia heti perään. Tänään hieroin lopunkin korin pellille asti epäkeskokoneella 60 paperilla ja sitten lopuksi 40 lamellilaikalla kun epäkeskon liimalaikat loppuivat kesken.

Kuten arvata saattaa, heti hiontapölyn laskeuduttua suttasin epoksipohjaa joka paikkaan; ensin ohut harso, sitten perään paksu kerros. Lommojen oikeisu jää maalarille kun osaa homman paremmin :-)

Konetilan yritin saada maaliin joka paikasta.

RS vanteiden paraatipuolikin sai maalia, aiemmin jo maalasin nurjat puolet.

20.9. Ruiskutin lisää epoksimaalia.. Sitä on mennyt nyt noin viisi litraa, ja ovet sekä luukut on maalaamatta, eli reilusti on korissa väriä!

26.9. Kävin päivällä kuvaamassa kahta eri autoa Spinneri Magazineen, mutta illalla marssinkin jo määrätietoisesti kotitalliin ja hinkkasin epäkeskolla 3/4 konepellistä kirkkaaksi. Sen verran tympeetä hommaa ettei huvittanut enempää.. Kuva todisteeksi ettei mene pelkäksi lässyttämiseksi.

3.10. Tuossa jonain päivänä hioin konepellin loppuun asti. Perjantaina ostin hyväkuntoiset kirkaslasiset etuvilkut! Tänään hioin toisen oven peltipuhtaaksi.

5.10. Sähköpostiini putkahti tänään ilman ennakkovaroitusta pari vanhaa valokuvaa, 80-luvulta. Kuvat lähetti auton silloinen omistaja, joka myös antoi luvan julkaista ne täällä :-) Kiitos vaan kuvista, Marita :-)

6.10. Hioin viimeisetkin osat pellille; toinen ovi, takaluukun kansi ja puskurit.

Ruiskuttelin paljaaksi hiottuihin oviin, konepeltiin, puskureihin ja takaluukun kanteen vajaat pari litraa epoksia. Ja siis pelkästään pintapelteihin tuon verran; nurjat puolet on vielä maalaamatta..

9.10. Käänsin viimeksi maalatut osat toisin päin, ja maalasin taustat. Siistin tallia hieman samalla.

18.3.2012. Eipä ole projekti edennyt puoleentoista vuoteen yhtään. Jossain vaiheessa tilasin Burtonilta uusia tiivisteitä ikkunoihin, oviin ja takaluukkuun. Ehjät puskurit niin ikään kulkeutuivat tontille. Tänään ostinkin sitten varaosia koko autollisen :-) Eli seitenkolmonen Cortina 1600 kuskattiin Mutterimäelle illan pimetessä. Tästä saan runsaasti osia, mm. vähemmän lommoisen etulokasuojan, jäähdyttimen, pyyhkimet, vilkut, ehkä vielä paremmat puskirit ja maskin, suoran konepellin, raiskaamattoman takaluukun, ja monia muita hyödyllisiä varaosia :-)

Syksyllä 2014 ulkoilutin projektia dollykyydillä kioskikauden päättäjäisiin :-) Siinä se oman Taunuksen vieressä on.

Jatkuu osassa 4.

Osa 1 2 3 4 5