Cortina 1600 Automatic -71

Osa 1 2 3 4 5

Osa 2.

29.6.2010. Cortinan purkuvaihe loppusuoralla. Irrotettiin kaverin avustuksella takaluukun kansi, takavalot, kattoverhoilu..

...viimeinenkin ovi, kaikki sähköt, yksi etuvilkun rikkiöin... Roudattiin varastoitavat osat toiseen talliin säilöön.

Molemmilla puolin lattiaa on samanlainen pieni paikattava kohta:

Etuhiekkapellin ja pystypellin välisauma on irti/ruosteessa joten se pitää korjata, ajattelin korjata jo ennen puhallusta jos mahdollista.

8.7. Irrotin jarrurummut takaa ja edestä jarrupalat jotta jarrut eivät makaa päällä siirtelyvaiheessa. Laitoin huonot peltivanteet alle - saavat olla puhallus- ja maalauskeikat alla. Irrotin pakoputken ja shifterin sekä parit vaijerit ym pientä, siivoilin ikkunatiivisteiden jämät korista pois. Tutkailin pohjaa; hyvältä näyttää!

16.8. Hiekkapuhaltaja kävi eilen arvioimassa projektin laajuuden. Hain aamulla 0,5-1,2mm puhallushiekkaa 15 säkkiä eli 600kg. Niinikään hain kaverilta raskaan kaluston 2-komponentti epoksipohjamaalia "riittävästi".. Kirkkaat vilkut ovat vihdoin löytyneet, ja ostin tätä autoa varten 40mm Weber sivuimut sekä imusarjan! Eli siis osien ja tarvikkeiden hankintaa lähinnä, ei sen ihmeellisempää.

8.9. Hiekkapuhallusauto kurvasi tänään tontille, tuuppasin Cortinan siihen viereen betonilaatalle, ja sarjan RS peltivanteita vielä kaveriksi. Huomenna se tapahtuu... Kannoin vielä illemmalla pari trukkilavaa ja ovet siihen viereen, ja rapsuttelin pienen alan äänieristemassaa pois puhallinkotelon kohdalta.

9.9. Siitä se lähtee:

Auto about puhallettuna, luukkuja ja ovia vielä työstetään..

Valmista tuli vajaan parin tunnin uurastuksen jälkeen!

Pahempia ylläreitä ei puhaltaessa tullut vastaan

Konetilakin siistiytyi heti. Jopa rungonnumero tuli paremmin esiin.

Kattoa ei uskallettu puhaltaa.

Samalla rytinällä puhallettiin kierros leveitä RS vanteita, joita jo osittain pohjamaalasinkin 2-k epoksilla.

PUHALTAJALLE ISO KIITOS! Tästä kelpaa jatkaa...

10.9. Hinkkasin epäkeskolla 60 -numeron laikalla puolet katosta ja toisen c-pilarin pellille. Imuroin viisi teollisuuspölynimurillista hiekkaa auton sisältä vaikka sitä ensin pihalla puhaltelin paineilmalla.. Tutkin korin kuntoa, edelleenkään ei ikäviä ylläreitä.

11.9. Hioin aamulla katon loppuun, samoin a-, b-, ja c-pilarit sekä taka "lonkan" päällystän. Ruiskuttelin ohuen harson epoksipohjamaalia hiottuihin kohtiin, ja aikomus oli vetää pian päälle paksumpi kerros, mutta halpasarjan yläkannuruisku päätti toisin... Jätin ruiskun likoamaan ohenneastiaan josko se siitä vielä elpyisi :-)

Jatkuu osassa 3

Osa 1 2 3 4 5