Sierra Stockmann turbo -89

Osa 1 2 3 4 5

Osa 2. Kansi pois ja huomasin ettei kannen alla ollutkaan kahta tiivistettä + peltilevyä välissä niinkuin pitäisi olla Stokkaturboissa... Vein kannen tarkistettavaksi -> halki. Samalla selvisi että kyseessä on 1.6 kansi... 2.0 alakerta ja 1.6 kansi yhdistelmällä saadaan puristussuhteeksi noin 11,5:1! 2.0 vakiopuristussuhde kun on 9,1:1, turbokäytössä olisi hyvä olla alle 8:1. Onneksi sentään nokka-akseli oli vielä käyttökelpoinen... Eli siis kone olisi ollut vapaastihengittävänä passeli pikkuvirikone, mutta siihen turbo ja 0,5bar ahtoa... EI NÄIN!

Hetken siinä tutkiskelin ja selvitin mitä kannattaa tehdä ja päädyin seuraavaan ratkaisuun. Ensin Ghia-Sierraan kutostekniikka paikoilleen ja toimintaan. Sen jälkeen Ghian alkuperäinen moottori osiksi, kansi tehdään kuntoon mutta laitetaan budjettisyistä tuon 1,6:n vakionokka kiinni ainakin aluksi. 205 alakertaan uudet laakerit ja öljypumppu jne, männiksi Kuplavolsun 92mm Tako-Mahlet joilla puristus saadaan n 7,5-7,7:1 välille. Bensaa saa edelleen antaa tuo Weberin DAT mutta turboksi ostin Garrett to3:n .42 pako- ja .48 kompurapesällä (eli sama ahdin kun 2wd Cossussa). Ahtoa aion tarjota max. 1bar jotta kone kestää normaalikäytössä hyvin.

Männät hain Lautamäki Motorsportilta Jalasjärveltä, niillä oli listahintaa 211eur/kierros sisältäen tapit ja renkaat. Lisäksi ostin tiivistesarjan koneeseen joten rahaa jäi kaikkineen 320eur.

Ulkokuorellekin pitää tehdä jotain, löytyy jo Cossun helmat sekä joku tarvike takaspoileri, ne lähtevät yhdessä puskureiden kanssa maalarille näinä viikkoina. Myin nuo 17" Alessiot pois, katsellaan keväällä jotain muuta tilalle. Nokalle tulee 4kpl Hella Rallye 1000 valoja.

Purkasin pois Coolerin ja syylärin samalla vaivalla kun pakkasen pelossa poistin vedet koneesta.

Purkasin 205-moottorin osiksi ja totesin sen silmämääräisesti terveeksi. Huomenna kansi koneistamolle..

Kansi on Lapualla Rintakarin Erkillä laitettavana, samalla vingutetaan kanavat siistimmiksi yms pientä säätöä.

26.10. Vein eilen lohkon, männät, kanget ja mutkaraudan hiomolle laitettavaksi. Kansi on kuulemma valmis, haen sen huomenna. Oli kuulemma hionut miedon virinokan samalla. Ruuvailin töiden jälkeen vanhan turbon irti ja samalla auoin moottorin ja kytkinkopan välisiä pultteja valmiiksi. Maalasin myös venttiilikopan Ford sinisellä.

27.10. Kyselin alakertaa, oli valmis mut öljypumppu tulee vasta huomenna, otan kaikki romppeet sit kerralla vasta pois. Kannen hain kansityö E Rintakarilta Lapualta, uutta osaa keinuvintat, pako-ohjurit ja siniset ohjurin kumit. lisäksi nokka hiottu 20 astetta 2.0 vakionenää jyrkemmäksi ja nostoa milli lisää. Venttiilit muotoiltu, kanavat siloiteltu, ohjurit muotoiltu jne. eli pitäis virrata vähän vakiota paremmin. 340e jäi maksamaan kansi...

Hain myös turbon öljyliitäntöihin tiivisteet turbohuolto M Puusaarelta Seinäjoelta. Samalla pikatarkistettiin turbo ja todettiin uutta vastaavaksi. Mallailin uutta turboa vanhan tilalle, pitää tehdä välilaippa tms että sopii pakosarjaan. Myös öljyn tulo ja paluu liitännät sekä pakoputken lähtö pitää soveltaa itse.

2.11.2004. Tehtiin eilen illalla pakonsanelema pikainen tallinvaihto projektin suhteen ja jatkettiin uurastusta uusissa olosuhteissa. Kasattiin aiemmin kesken jäänyt alakerta kuntoon ja kansi päälle momenttiin, jakopää kasaan yms. Periaatteessa peruskoneesta on irti kytkin, termarikotelo ja virranjakaja. Tilasin kartiofilterin varaosaliikkeeseen.

Osa 1 2 3 4 5