Sierra Stockmann turbo -89

Osa 1 2 3 4 5

Osa 4. 16.11. Hain 60mm silikoniletkua ja rosteriputken pätkiä ahto- ym putkia varten. Rakensin downpipen viimeistelyä vaille valmiiksi. Antti laittoi flektin paikoilleen ja kaikkea muuta pientä sähläystä. Illan vastuksessa oli hieman liikaa resistanssia joten lähdettiin Essonpaariin liioittelemaan hevosvoimia.

17.11. EKAT SAVUT KONEESTA! Eli viimeistelin downpipen ja kääräistiin siihen lämmöneristysnauhaa päälle reilusti. Turbo sai vihdoin öljyn tulo- ja paluuliitännät ja kartiofilteriä sommiteltiin paikalleen. Nätisti tuntui vislaavan jo pikkukierroksilla kun ei vielä ole vaimentimia paikalla... Hyvä fiivis :-)

18-19.11. Auto käyteltiin lämpimäksi torstai-illalla. Siinä katseltiin ja ihmeteltiin yhtä sun toista. Kytkin seosmittarin toimintaan. Perjantaina kiristettiin ekana kansi, tein pakoputkea uuteen uskoon ja Antti sääteli kipinää yms kohdalleen. Nyt jo tohdittiin antaa hieman kierroksiakin, hienosti se tuntuu käyvän.. 288-asteinenkin nokka tuntuu jo kuuluvan tyhjäkäyntiin: hör..hör..hör.. Kuvia sunnuntaine, silloin jatketaan.

21.11. Kuvat jäi ottamatta mutta auto saatiin pelaamaan. Vesikin lähti lopulta kiertämään nätisti, ainakaan vielä ei ole lämpöongelmiakaan. Ahtoa sopivasti sisäänajoon eli 0,2bar ja jo sillä tuntuu vääntävän nätisti sen vähä mitä nyt kokeilla on uskaltanut. Dumppia säädeltiin kireämmälle mutta taisi mennä vähän liikaa, nyt kun kuuluu sakkaava ääni. Tosin se on musiikkia korville vaikket ahtimelle hyvää teekään. Kaksoiskartiofilteri teki muuten miehevät imuäänet :-)

22.11. Näppäilin muutamia kuvia ja koostin ne Galleriaksi. Kuvasin myös Downpipea, se on 2.5" ja muokattu 740 Turbovolvon versiosta.. Laitoin päälle lämmöneristenauhaa, nyt kestää ottaa paljain käsin kiinni ajon jälkeen putkesta...

Sisusta on vielä melko raakile.. Siihen tulee muutos myös lähiaikoina. Kävin teettämässä uuden nipan turbon öljyputkeen Lakeuden Hydrolla, samalla tarttui matkaan nestevaimennettu valkopohjainen ahtopainemittari (TecaSIS eli ent. VDO) sekä tarvikkeita.

Pikkuratti piti asentaa myös heti... :-) Alla vielä kuva öljynlauhduttimesta, sen laitoin valmiiksi tehdyn sumuvalon reiän kohdalle.

26.11. Autolla on ajeltu avopuolison kanssa vuoronperään eikä moittimisia ole tullut. Ryypyn kun saa vielä pelaamaan kabiinista niin ei tarvii avata peltiä aina kylmänä.. Hankin alkuperäiset kumimatot tarvikerojujen tilalle, nuo yleismallit kun luistavat aina kytkinpolkimen alle ikävästi..

1.12. Antti vaihtoi kitisevän vesipumpun.. Outoa sinänsä että vesipumppu oli ehjä kun moottori nostettiin pois Ghia-Sierrasta mutta nyt 2kk seisonnan jälkeen se rikkui.. Laitteet on vissiin tehty käyttöä varten :-) Vaihdoin ensimmäisen kerran öljyt ja suodattimen nyt kun 400km on ajettu. Puhtaat öljythän sieltä tuli ulos. Asensin nestevaimennetun ahtopainemittarin seosmittarin viereen jotta saa samalla silmäyksellä seurailla molempia. Siistin myös kojelautaa hieman, laitoin soittimelle virta- ja maajohdot valmiiksi, kytkin seosmittarin yms. Vilkkureleen laitoin uuden kun vanha pimeni.. Moni asia parantui taas yhdessä illassa. Testilenkkiä ajeltiin ja samalla ruuvailtiin ahtopainetta ylöspäin. se oli aluksi 0,25bar, siitä ruuvattiin yhteensä 7 kierrosta tankoa lyhyemmäksi ja nyt karvan yli 0,5bar, tuntui tulevan poweria heti toiseen tyyliin. Testilenkillä auto sammui mystisesti bensapulaan mutta lähti käyntiin kun starttasi uudelleen eikä mitään oiretta enää...

9.12. Asensin lohkolämppärin sisähaaran ja sisätilanlämmittimen jalustan paikoilleen. Nyt tarkenee heti aamusta alkaen.. Raivasin myös pari lisämittaria mäkeen koska ne olivat mielestäni huonossa paikassa (siinä missä soittimen pitäisi olla, soitin oli 30cm ylempänä..), laitoin tilalle vanhan Sonyn cd-soittimen. Aika kauan piti tapella että sai molemmat vahvistimet syttymään, ex-omistajan toimesta kun kojelaudan sisällä oli kolme lisärelettä joista yksi osoittautui feikiksi, toinen lisämittareiden valaistuksen releeksi ja vasta kolmas antoi herätinvirtaa vahvareille. Lisäksi löysin useita johtoja johon tuli suoraan +12V ja päät olivat eristämättä kojelaudan sisällä. Onneksi räpelsin hämärällä niin kipinät näkyivät selvästi.. Olisi ollut isompaankin käryyn aihetta noilla piuhoilla, nyt ne (kaikki mitä löysin) on eristetty niin ettei tule oikkareita. Kyllä onkin helppoa silloin kun tekee itse johdotukset akulta kojelaudan kautta peräkontille asti... Tietää ainakin mikä johto on mikäkin.

Osa 1 2 3 4 5