Taunus 2.3 V6 aut. -73

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Osa 1. Ostin auton 13.10.2004, ostohetkellä auto oli ajossa ja kaikin puolin teknisesti ok. Lähinnä alkuperäinen maali alkaa olemaan kovia kokenut ja haalistunut eli projektin eka vaihe heti katsastuksen jälkeen on saada uusi maali päälle - ja mihinkä sitä hyvää oranssia muuttamaan, sehän kuuluu Taunukseen!

Moottorina on Kölniläinen 2,3-litrainen kutonen ja vaihteistona Scorpion 4-vaihteinen tomaatti. Nopeusmittari ei toimi koska vaihteistossa on sähköinen lähtö ja yllättäen -73 Tanessa ei ole sähköistä mittaria.. :-) Erinäisiä pikku sepittämisiä on siis luvassa.

Mukana tuli täys setti hyväkuntoisia pyöreäreikäisiä "Modular C" Mangelseja joten ne kesäksi alle. Aloitin projektin heti seuraavana iltana paikkaamalla kämmenen kokoisen reiän takakontista, viikonloppuna kokeilemaan leimalle..

Molemmin puolin tulee 3" rosteriputki ulos - alusta asti kahtena toki.

Moottori kaipaa kuulemma jonkun ajan päästä kansien remontoimista mutta kaikki ajallaan. Vielä ainakin toimii ok.

Sisusta tarvii vain pikku fiksiä ja poppikoneita. Kyllähän taunuksessakin pitää jotain olla..?

Kävin katsastuksella 19.10.2004, tuli moitteetta leima.

11.11.2004 Laitoin auton käyntiin normaalisti ja saman tien pakin päälle -> PAM! -> ei liikkunut enää. Eli vissiin laatikko lopahti jostain päin.. Niinpä laitoin Tanen talviseisontaan. Löysin pari viikkoa sitten Fordilta UUDET etusivuikkunoiden sisätiivisteet tuurilla.. 22eur maksoivat pari. Taunus on toiminut loistavasti tähän päivään saakka kakkoskäyttöautona kun turbosierra on edelleen projektina.

20.11. Vietiin Taunus trailereilla toisaalle talvisäilöön ja odottelemaan laatikkoa..

24-25.11. Hain Laihialta -83 Sierrasta peräisin olevat 2.3 kutoskoneen ja C3 automaattiaskin, mukana seurasi mm. tehostimen pumppu ja muuta sälää joten jos joltain löytyy Taunuksen tehostimellinen hammastanko niin saa tarjota.. Tosin Taunukseen on tulossa samanlainen A4LD kun siellä onkin, ei tarvitse muutella vaihdevipuja eikä kardaania ja säilyy nelivaihteisuus. Tuon moottorin ajattelin Taneen laittaa koska sen pitäisi olla vähemmän ajettu - jos ei muuta niin 11 vuotta nuorempi ainakin. Nuorempi 2.3 myös hengittää paremmin. Vietiin osat seuraavana päivänä kotipuoleen Karviaan säilöön.

Näinollen mulle jää odottelemaan tulevaisuuttaan tuo nykyinen kutonen ja C3 loota sen perään... Saas nähdä mistä ne vielä joskus löytyvät.. P100:sta ei ainakaan ole vielä ollut??? :-)

30.11.2004. Tänään saamani tiedon mukaan toimiva A4LD laatikko on tulossa kohti kotia appiukon mukana Helsingistä. Hyvähyvähyvähyvä :-)

Jossain vaiheessa iski innostus kiilloittaa kromivanteet valmiiksi :-) Blingbling!

28.12.2004 Osia on pikkuhiljaa haalittu lisää ja lisää. Fordille jäi 75eur kun hain A4LD laatikkoon öljypohjantiivisteen sekä uuden öljynsuodattimen sekä moottoriin öljynsuodattimen ja pakosarjantiivisteet. Pakosarjantiivisteetkin 7eur/kpl!!!

Vanhalle kutvosellekin löytyi kuin tilauksesta sijoituspaikka... Projektin vaikeusaste laski hieman kun sain Joulupukilta ikioman moottorinostimen, ei tarvii enää lainailla ympäri kyliä...

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10