Taunus 2.3 V6 aut. -73

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Osa 4. 9.4.2005

Huuhtelin jäähdytysjärjestelmän pariin kertaan ja totesin että painettahan tuo tekee.. Siirrettiin emännän kanssa hinaamalla Taunus toiseen talliin ja nyppäsin kannet irti.

Vitossylinteristä oli falskannut vesitilaan eli selvä vika löytyi. Vien kannet plaanattavaksi ensi viikolla ja laitan viikonloppuna kasaan.

Pykälää ei tuntunut juuri ollenkaan ja kannet näyttivät ehjiltä päällisin puolin. Joskus on kannet irti olleet koska oli silikonilla kasattu ja venttiileihin lyöty merkiksi pisteitä.

13.4. Kannet plaanattiin suoraksi, toinen oli kierossa.. Kannentiivisteiden kanssa meinas olla saatavuus ongelmia, toivottavasti tulee oikeat pahvit. Takapyörien laakerit laitoin tilaukseen, samoin kromatun pestävän ilmanputsarin Freetechnicsiltä (kyllä, tilipäivä lähenee). Bitumimattoa ja tarvikkeita aattelin hakea perjantaina.

15.4. Tilipäivän kunniaksi hain tilaamani tiivisteet, putsarin ja laakerit. Bitumi jäi hakematta kun rahaa meni muutenkin paljon..

17.4. Tempaisin oikaistut kannet paikoilleen. Venttiilien säädön jälkeen käyttelin koneen lämpimäksi ja suoritin jälkikiristyksen 115Nm momenttiin.

Putsari istui hienosti Webrun päälle. Kaadoin syyläriin jäähdytysjärjestelmän puhdistusainetta pullollisen ja ohjeiden mukaan käyttelin auton kuumaksi jonka jälkeen huuhtelin järjestelmän vedellä kolmeen kertaan välillä käytellen. Lopuksi tein öljyille saman eli Engine Flush sisään ja käyttö lämpimäksi -> öljyt ja suodatin vaihtoon.

Testilenkkiä ajoin useaan otteeseen. Kone pelaa hienosti jahka kipinän saa vielä kohdalleen. Automaattiloota ei vain tahdo pelittää vieläkään kunnolla. kakkonen (tai kolmonen?) ei meinaa kytkeytyä ilman houkuttelemista... Kello oli jo 11 illalla, asunnolle matkaa 100km ja aamulla klo 7 herätys joten katsoin päivän loppuneen tähän.

Otin auton vappuna ajoon. Ruuvailin Mangelsit ja pikkuratin kiinni, asensin peräkonttiin kunnon virtajohdon ja RCA:t, paikkansa löysivät myös Ground Zero GZRA2100X vahvarin sekä Lanzar SE15 subbarin, Infinity erillissarja ja joku Sonyn cd-räppänä. Säätelin ennakon kohdalleen ja kiinnitin akun sekä laturin kunnolla. Loota ei toimi vieläkään (kakkonen hukassa) mutta ajamaan pystyy kunnes löytää ehjän tilalle... Kuvia tuli napsittua.

27.11.2005. Auto on ollut talviseisonnassa laatikon vikojen pahennuttua elokuusta saakka. Hyvin se kesä meni vaikka koko aikana ei kakkosvaihdetta löytynyt ja koneesta oli tyhjäkäynti kateissa :-)

Otin juuri kilvet pois ja aion palauttaa ne huomenna. Älkää silti murehtiko, tätä autoa en hylkää, se vain odottaa sopivan kutos-ruiskutekniikan ja EHJÄN automaatin löytymistä sekä täydellistä läpikäyntiä. Nyt se harrastaminen vasta alkaa...

Maaliskuulla 2006 ulkoilutin Taunusta hieman..

Piti ruuvata siitä kromivanteet toiseen Taunukseen kesäksi ja pesin kertyneen pölykerroksen pois..

Voi kun kutonen käy kivasti edelleen.. Paras vaihtoehto kaiketi olisi 2.4efi ja C3, mutta tällä hetkellä voisin sinne kelpuuttaa 2.8 kaasarikoneenkin ja sen C3:n eli jos sellaisia löytyy niin saa kaupata.. :-)

9.12.2006. Hain Kokkolasta pari kpl kutosmallin C3 laatikoita. Kaksi siksi että jos eka ei toimi saa vaihtaa toisen tilalle heti; toisen laatikon palautan myyjälle myöhemmin. Mukaan tuli turbiini, kardaani yms roippeet. 2.4i moottori siis vielä haussa.. :-)

22.4.2007. Viikko sitten käyttelin Taunusta ja näytin sille päivänvaloa ja vettä sekä harjaa. Kaasaria ruuvailtiin eestaas ja kipinää samaten.. Yhtäkkiä alkoi käymään hyvin, tyhjäkäynnin aaltoilu häipyi. Tais olla roska seosruuvin välissä.. Löysin nimittäin yhden ihan koskemattoman ruuvin vaikka luulin jo joka ruuvia ruuvanneeni johonkinpäin.. :-) Nyt tuli hirvee into laittaa vaan laatikko vaihtoon ja baanalle kesäksi. Puuttuu V6 + C3 taunuksen kannatinpalkki ja kardaani, kellä on ylimääräiset vois tarjota sami.harju@multidoc.fi.

26.7.2007. Viikonloppuna iski taas kipinä ruiskukoneen laittamisesta ja kartoitin nopeasti tarpeet. Taunuskerhon foorumilla käydyn keskustelun perusteella uskoin lopulta että Taunuksen omaa tankkia käytettäessa on pakko laittaa erillinen kerääjäsäiliö välille ettei tule yskimisongelmia mutkissa, siis yksinkertaisesti litran vetoinen välitankki jonka yläosaan pumpataan tankista kaasariversion sähköisellä bensapumpulla tavaraa, pohjasta imetään ruiskun pumpulla bensaa koneeseen josta paluulinja tulee niinikään samaan säiliöön ja säiliöstä ylivuoto takas tankille. Laitoin ostoilmoituksen parille foorumille josko jollain olis valmis säiliö vaikka tekeehän moisen itsekin; crsc:ltä Popi tarjosi sopivaa valmista ja siistiä rosterisäiliötä ja 50e hinta kuulosti hyvältä niin tehtiin kaupat. Säiliö saapui tänään.

28.11.2007. C3 loodan kardaani on tulon päällä Turun suunnalta. Hain Vaasasta samaiseen lootaan passaavan shifterin ja matkahuolto kuljetti perille ruiskun bensapumpun. Ihailin myös GT:n penkkejä mutta ostamatta jäi vielä.

1.5. Lupasin ostaa serkkupojan vanhan Sierran osiksi josta saan tähän hiljattain rempatun 2.8 koneen ja uudet Sierran peltisarjat. Eloa siis on. Tuon kunniaksi käyttelin Taunusta ja huuhtelin pölyt pois päältä. Kaasariksi saa aluksi kelvata tuon 2.3:n vakio-Weber mutta jos jollain on joku härski imusarja / kaasariviritys Kölnin kutoselle niin saapi kaupata.. :-)

4.5. Osienluovuttaja haettu;

28.9.2008 Hitaasti mutta varmasti osien määrä lisääntyy. Tänään ostin kauan kaipaamani imusarjan ja 38 DGAS Weberin! Nyt ei puutu montaakaan osaa tekniikkapuolelta... Kannatinpalkki, bensapumppu ja muutama tiiviste!

23.11.2008 Taunus pitkästä aikaa tallissa, vieressään mm. 2.8 moottori 38/38 DGAS Weberillä, ehjä (?) C3 automaatti tykötarpeineen, sähköinen bensapumppu, peltisarjat jne...

12.4.2009. Vihdoinkin automaatin kannatinpalkki löytyi! Putsastin ja maalasin imusarjan, kaasari on purettuna ja likoamassa ollut parisen viikkoa.

jatkuu osassa 5.

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10