Taunus 2.3 V6 aut. -73

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Osa 2. 5.1.2005 Nostettiin appiukon kanssa Tanesta kone ja loota pois. Samalla sovittelin tulevaan moottoriin virranjakajan, vetolevyn ym kiinni ja hämmästeltiin A4LD:n kytkinkopan vaihtoa. Kun en automaatteihin ollut ennemmin perehtynyt oli mulle yllätys että kytkinkopan irroittamisen jälkeen näki suoraan lootaan sisälle ja öljypumppu on kiinni kytkinkopassa.. Täytyy kasata vissiin tarkkuudella kiinni :-)

Ostamani ehjän A4LD:n öljypohjantiiviste kuulemma vuotaa, aioin vaihtaa uuden tiivisteen mutta eipä tarvinnut vaihtaa vaan lisätä.. Eli ei ollut tiivistettä ollenkaan! Mahdollisuudet tilkitä vuoto ovat siis hyvät. Samalla vaihdoin öljysiivilän uuteen. Yllätyksekseni huomasin vanhan koneen kaasarin olevan Pierburg, taidan ruuvata nurkassa olevan Weberin tuon pierupurkin tilalle. Luulisi ainakin paremmaksi? Ilta tuli vastaan nopeasti koska alettin vasta iltapäivällä hommiin.

Kokeilin ennen purkamista vanhaa masiinaa käyntiin, lähti hienosti vaikka on ollut pari kuukautta käyttämättä.. Kyllä sen kehtaa Metrifoordiin vielä laittaa eläkepäiviä viettämään :-) Lauantaina olisi tarkoitus sovitella toista tekniikkaa paikalleen ja ehkä silloin on kuviakin luvassa?

9.1. Projekti jatkuu. Tämä on kutakuinkin lähtötilanne, eli Taunus pukeilla ilman konetta ja lootaa.

Siinä vierekkäin vasemmalla paikallaan ollut rikkinäinen A4LD vaihteisto, oikealla toimivana ostettu vastaava lodju. Kytkinkoppa piti vaihtaa koska "uusi" laatikko on OHC:n perästä lähtöisin. Yritin keskittää öljypumpun parhaani mukaan kohdilleen siten että laatikko oli häntä alaspäin pystyyn tuettuna kun ruuvailin pumppua paikalle ja kiinni useiden varmistussovitusten jälkeen.

Vanha moottori, joka ei suinkaan jää eläkkeelle vaan löytää tiensä kesän mittaan 17M:ään. 2.3 tuokin moottori, vuosimallia -72...

Sain lopulta koneen ja loodan nippuun ja paketin paikalle. Ei ollut sen kummempia ongelmia, mitä nyt kylmä talli ei talvella ole kaikkein mukavin paikka mutta on huomattavasti mukavempaa silti kun pihalla ruuvailu.

Koekäyttöä en vielä suorittanut koska puuttuu kaikki pikkuruuvaus vielä, mutta nyt voi jo sanoa että on toinen tekniikka paikallaan.

Tuollainen Weber tulee kaasariksi. En muistanut katsoa tyyppiä sen kummemmin mutta niin moottori kun kaasarikin on peräisin -83 2.3 Ghia Sierrasta. Tuohon jos löytäis sellaisen hienon kromisen putsarisysteemin... :-)

Illalla työnsin auton samoille jalansijoille missä se on syksystä saakka ollutkin. Jatketaan tästä taas jonain viikonloppuna.. :-)

Vielä sen verran suunnitelmista että jahka auto saadaan liikkumaan uudemmalla tekniikalla se maalataan uudelleen alkuperäisellä värillä. Jossain vaiheessa laitan autoon myös reilusti bitumimattoa yms äänenvaimennusmateriaalia ja asentelen samalla peräkonttiin Focus audion HD-kitin eli sormenpaksuista virtakaapelia sekä parit RCA:t tulevaisuutta ajatellen.. Olisi ylimääräisenä pari Ground Zeron GZRA2100X päätettä, 1F konkka, Rainbow SW 300 SLC subi, Alpine 6,5" erillissarja jne. Soittimeksikin löytyy joku Sonyn perus-räppänä..

15.1.2005 Sain pihaan toisenkin M-Fordin farmarin kaveriksi josta saan paljon varaosia ja kenties vielä joskus sekin liikkuu? Pakosarjat nyt ainakin ensihätään tarvitaan tähän Taunukseen.

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10