Taunus 2.3 V6 aut. -73

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Osa 3. 13.2.2005. Laskin viikkoja wappuun ja totesin että pitää piakkoin tehdä jotain jos meinaa wappuajelut ajella maalatulla Tanella.. Ruuvailin iltapäivän kuluessa paikalleen mm. syylärin, flektin, kaasarin, bensalinjat, johdot yms, kaadoin jäähdyttäjään nesteet, lorottelin vaihteistoon 4 litraa ATF:ää... Tässä vaiheessa olin kiitollinen että olin tullut valinneeksi Valvolinen öljyä litran törpöissä, niissä kun on korkissa mukana muovinen taipuisa n 12cm pilli jolla oli helppo laittaa öljyt sisälle mittatikun putken välitykselä sotkematta koko työtilaa öljyllä.

Pitihän siitä savut ottaa heti kun siihen oli mahdollisuus... Paikaltaan puuttuivat mm. pakosarjat, venttiilikopat, laturi jne.. Kaasuvaijerikin oli patentoimatta eli kauniimpi puoliso ratin taa starttaamaan (aika loogista, hänen nimensä kun lukee omistajan paikalla :-) ) ja itse hillumaan pellin alle kaasua väännellen. Uskomatonta kyllä, mutta noin 10sek pyörittämisen jälkeen auto lupasi jo. Toisen starttausyrittämän jälkeen auto olisi jo jäänyt käymään tyhjäkäyntiä mutta käskin sammuttaa (kun tässäkään mallissa vesipumppu ei pyöri ilman remmiä...)

Fiilis on korkealla kun ekat savut otettu "uudesta" tekniikasta. Ilmeisesti moottori on siis toimiva - vaikka sen lumihankeen päin ostinkin... :-) Vielä kun tuo laatikko sattuisi toimimaan niin saisi suunnitella maalarille koko komeutta.

4.3. Kävin eilen illalla kiepauttamassa kaverilta ostamani 1000km ajetut 185/70 13" uusiokumit pois kaverin vanteilta ja kiepautin malliksi pari kumia Mangelsille. Nätisti näyttäis istuvan eli vanteen leveys & renkaan leveys on keskenään sopivat. Kaksi Mangelsia on vielä muualla kun ei mahtunut kuormaan kaikki 8 rengasta kerralla.. Sain myös taannoin tilaamani Engelmann-pisarapeilit kotiin.

12.3. Siinä se Taunus pitkästä aikaa ulkona ja käynnissä omin voimin. Eli kasasin paikoilleen pakosarjat, laturin jne, maalasin venakopat ja ruuvasin ne venttiilien säädön jälkeen paikoilleen ja käyttelin autoa.

Testilenkkiä sillä piti toki ajella heti. A4LD ei löytänyt kaikkia vaihteita ainakaan vielä, aika (ja pienempi pakkanen) näyttävät pelaako loota niinkuin pitää. Laatikkoon ei kyllä mene edes alipaineletkua vielä.. Auto jätti pari kertaa välille mm. irronneen kaasuvaijerin poropeukalopatentin(tm) pettämisen vuoksi. Käyntiin se ei lähtenyt kuumana mutta syyksi selvisi ettei mulla ole vieläkään paikallaan automaattiryypyn lämmitysvirtaa eli ts. ryyppy on aina päällä. Lähti kuumanakin heti käyntiin kun annoin hetken virtaa ryypyn nastaan.

Aika kuvauskelvottomassa kunnossahan tuo kosla on kun syksyllä suoraan ajosta hajosi laatikko ja vaan pakkasessa tuotiin trailerikyydillä kylmään talliin pinttymään. Onneksi Huhtikuun aikana on aikomus korvata maalipinta uudella samanvärisellä. Tavoite päästä ajelemaan tuonne.

Tallin nurkassa -15c pakkasessa johtojen ym selvittelyä..

Eiks oo röyheen väriset venakopat? Noin 50% venakopista maalataan sinisiksi, lopuista puolet punaisiksi tai hopeiksi.. Nämä pitäis olla vähän erilaiset?

Vielä kun löytyy ilmanputsari ja saan koneen edes jotenkin säätöihin ja loodan toimimaan niin voi hyvillä mielin kuskata Taunuksen maalattavaksi. Hyvin meni taas Lauantai ja Sunnuntai harrasteautoilun parissa :-) Ehdittiin työntääkin Lauantaina 200m matka takaisin talliin emännän kanssa :-)

18.3. Laitoin laatikon alipaineohjausletkun kiinni ja virittelin ryypylle virtajohdon. Laatikko alkoi toimimaan mutta 2km testilenkin jälkeen poksahti kannentiiviste... Ilmeisesti jotain ylimääräistä lohkossa tai vesipumppu särki koska vesi ei lähtenyt kiertämään :-/ Meni innostus hetkeksi - toivottavasti on tilapäistä.

27.3. Kärräilin vanhan moottorin & loodan ja paljon muuta roinaa toiseen talliin Metritaunuksen viereen. Olen kypsytellyt viikon verran jo maalauksen siirtämistä ensi talveen ja nyt sen uskallan julkisesti sanoa, eli päätin että Taunus maalataan vasta tulevana talvena. Kun nyt saisi ajoon tuollaisenaan kesäksi :-)

Edelleen on haku päällä Weber DGAS/DGES päälle sopivasta kromisesta ilmanputsarisysteemistä.. Jolla on niin saa kaupata!

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10