Taunus 2.8 V6 aut. -73

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Osa 7. 22.03.2011. Alkaa kevättää, siispä siirsin Taunuksen pihan poikki talvisäilöstä talliin. Kävin ostamassa pari uutta Martelius äänenvaimenninta ja muita putkitarpeita.

23.3. Nostin auton pukeille ja irrottelin vuotavasta pakosarjasta kääreet pois. Ruuvasin öljynsuodattimen pois tieltä, ja paikkasin hankalasta paikasta vuotavan sarjan paikalle päin kokeeksi. On tuo sarja sen verran hankala irrottaa ja uudelleenasentaa että teen kaikkeni josko saisi paikalle päin korjattua.. Asensin ostamani äänenvaimentimet auton keskivaiheille, ja tein akselin ylitykset aikaisempaa paksummasta putkesta. Jätin perälle vanhat vaimentimet, mutta siistin niitä hieman. Nyt ei pitäisi montuissa kolista; äänet aika passelit ja tuli kaivattua matalaa murinaakin lisää, vaikka äänenvoimakkuus pieneni selvästi.. Ei se kesy vieläkään ole :-) Se pakosarja vuotaa edelleen, jahka saan kahvit hörpittyä, menen jatkamaan...

Paikkasin pakosarjaa lisää, ja luullakseni sain sen pitämään. Kääräisin paljon nähneet Thermotec -nauhat takaisin päälle (josko seuraavalla kerralla laittaisi uutta)... Havaitsin sormenpään mentävän RUOSTEVAURION kuskin puolen takapyöränkotelon etuosassa, yli kuusi vuotta aiemmin paikkaamani yhtä pienen kohdan vieressä! Paikkasin saman tien vaikkei kovin vakavasta ollutkaan kyse. Tästä intouduin puhaltelemaan kurat pois koteloista, ja ruiskuttelin kolme litraa kotelosuoja-ainetta palkkeihin, helmoihin, lokareihin, konepeltiin, etu- ja takahiekkapelteihin sekä pohjaan ja pyöränkoteloihin. Ovia en kyllästänyt vielä, kun aikomuksena on säätää ovien ulkokahvat paremmin toimiviksi vielä ennen kesää. Nyt jos joku miettii miksen pessyt hyörypesurilla pohjaa ennen käsittelyä, on vastauksena se, ettei tällä ole viime käsittelyn jälkeen ajettu suolassa yhtään.

16.6. Kertaalleen jo taas muokkasin pakoputkistoa pari viikkoa sitten, ja aina vain kilisee ja kolisee montuissa ja jo ilmankin.. Nyt meni hermot, ja tein sen mitä jo hetken olen suunnitellut..

Eli putket loppuvat nyt ennen taka-akselia. Kuvakulma on aika hassu, ei se oikeasti kulje perä pystyssä:-)

30.6. Oli tulipalo lähellä.. Kesken ajon lähti kaasarista bensaletkun liitin irti; siis se messinkinen holkki, jonka pitäisi olla kiinteästi kaasarissa kiinni. 6mm putken täydeltä sähköpumppu pumppasi tavaraa tulikuuman moottorin päälle... Ehdin kaataa kannullisen jäähdytinnestettä koneen päälle, ei ihme kyllä ehtinyt leimahtaa; ulkolämpötilakin oli kuitenkin yli 30 astetta! Korjasin vian tien päällä, ja jatkoin matkaa.

1.7. Ja kun vastustaa niin vastustaa. Hetken jo kiukutellut startti teki tepposet kun olin aamulla tankkaamassa... Työnsin auton jakajalta parkkiruutuun ja kävelin viimeiset 50 metriä töihin. Kahvitunnin aikaan Taunus lähti jo nätisti tulille... Tilasin uuden startin Seinäjoen Motonetistä.

8.7. Asensin eilen saapuneen startin paikalleen, nyt pyörittää taas hienosti, myös kuumana :-) Ajelin Seinäjoella tangohuumassa, ja kävin jenkkicruisingissakin Taunuksella katseluoppilaana, kun Birdie on telakalla.

Saalistin menomatkalla fasaanin reilusta maantienopeudesta.. Onneksi tämä auto ei ole muovia!

...se pilas mun valon suuntauksen prkl...

12.8.2011 Uusia kuvia:

18.9. Viikko sitten laturi lopetti toimintansa. Otin tältä kesää pois ajosta ja pesin talvisäilöön :-)

Jatkuu osassa 8

Osa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10